Zavřít reklamu

Společnost Huawei se rozhodla Android ve svých smarpthonech nahradit vlastním operačním systémem. Důvodem je zejména embargo, které bylo na Huawei a jeho výrobky uvaleno ve Spojených státech. Společnost Google již dříve oznámila, že s Huawei rozvazuje veškeré dohody. Aktualizace OS Android ve smartphonech značky Huawei budou nicméně probíhat až do 19. srpna.

Společnost Huawei si v Evropě nechala zaregistrovat patenty na jména Ark OS, Huawei Ark Os a Huawei Ark. Názvy si podle serveru WinFuture nechal Huawei patentovat již v březnu. Vypadá to tedy, že firma Huawei již tehdy tušila, co se v budoucnu bude dít. Internet již oblétly screenshoty údajného operačního systému, jehož vývoj je podle všeho zatím ještě v plenkách. Smartphony s Ark OS budou sice podporovat některé aplikace pro Android, s Google Play Store ale nebudou kompatibilní.

Na jednom ze screenshotů si můžeme všimnout zmínky o „Android Green Alliance“. Jedná se o skupinu, tvořenou společností Huawei a dalšími čínskými firmami, jako je Tencent nebo Alibaba. Cílem skupiny je vyvinout standardy pro kvalitu a design aplikací, vytvořených pro operační systém Android.

Ze screenshotů lze jen těžko usuzovat, jak bude finální verze operačního systému pro smartphony Huawei vypadat, a už vůbec nelze předpovídat, do jaké míry vývoj vlastního operačního systému značce pomůže. Jak vidíte budoucnost Huawei vy?

Huawei

Dnes nejčtenější

.