Zavřít reklamu

Jak jste již určitě zaznamenali, oblíbená aplikace iTunes, která na zařízeních se systémem macOS fungovala dlouhých osmnáct let, se nenávratně chýlí ke konci. Tuto skutečnost oznámil Apple před pár dny na WWDC 2019, kde vyzdvihl především nepraktičnost jednotného řešení pro všechny segmenty a jakousi zastaralost, jíž si začali všímat také samotní uživatelé. proto se společnost rozhodla utnout podporu s příchodem nejnovějšího macOS 10.15 – Catalina. Na Windows a starších verzích macOS bude pochopitelně aplikace nadále fungovat jako doposud, ale po aktualizování se s ní můžeme rozloučit. Znamená to tedy, že přijdeme o naše oblíbené playlisty nebo nakoupené položky?

Pochopitelně ne. Jak Apple sám poznamenal, aplikace zkrátka nabobtnala za poslední léta do gigantických rozměrů, což se negativně podepsalo na zážitku uživatelů a jednoduchosti. Právě z toho důvod se iTunes rozdělí na tři různé programy – Apple Music, Apple Podcast a Apple TV. Veškeré zakoupené položky vám samozřejmě zůstanou, jen nás spolu s macOS 10.15 Catalina čeká přechod na o poznání jednodušší alternativu. Co když ale budete chtít spárovat jiné zařízení, například iPhone, s vaším Macem? V tom případě vám nezbude nic jiného než využívat Finder, který v tomto případě funguje na podobném principu jako iTunes. Co se plateb a nakupování týče, vše bude dál probíhat jako doposud. Jen se vám multimediální obsah otevře v příslušné aplikaci.

Ač by se dal legendární vynález Stevea Jobse považovat za neodmyslitelnou součást celého ekosystému Applu, není jeho uložení k ledu zase tak špatná věc. Přece jen, doba pokročila a mít tři různé aplikace nebude pro uživatele Macu až tak velký problém. Naopak celý proces ve finále nabídne daleko větší pohodlí a jakmile si na něj všichni zvyknou, určitě uznají, že se jednalo o krok správným směrem. Tak jako tak, pro koncového zákazníka se nejedná o konec světa a je nutné si na rovinu říci, že bylo třeba pohnout se dále.  Jak se vám změny líbí? Budete si zvykat jen těžko, nebo jde podle vás o nevyhnutelný pokrok?

iTunes macOS Mojave

Dnes nejčtenější

.