Zavřít reklamu

Jak je již u Applu zvykem, velmi pečlivě se stará o bezpečí a soukromí svých uživatelů. Ačkoliv při příležitosti včerejší konference WWDC nedošlo k oznámení změn podmínek pro aplikace, které jsou určené dětem, můžeme si o nich přečíst v oficiálních pokynech App Storu.

Jak Apple včera propagoval soukromí a bezpečnost:

Tímto krokem si Apple slibuje ještě větší bezpečnost, kterou momentálně cílí na doposud nezletilé děti. Ty se přístupem k internetu mohou vystavovat hned několika nebezpečím a aniž by o tom věděly, mohou odesílat vcelku citlivá data třetím stranám. Konkrétně pokyn 1.3 a 5.1.4 nařizuje, aby veškeré aplikace, které se objeví v kategorii Kids, neobsahovaly jakékoliv reklamy třetích stran nebo software pro určitou analýzu. Těmito podmínkami se již nyní musí řídit veškeré nové aplikace a ty starší musí splnit pokyny nejpozději do třetího září letošního roku.

Tyto kroky ze strany jablečné společnosti jasně dokazují, že Applu na soukromí a bezpečnosti skutečně záleží. To taktéž potvrzuje představení funkce Sign In with Apple, díky které se budeme moci přihlásit do webových aplikací zcela anonymně. Kalifornský gigant nám pro naše maximální soukromí dokonce vygeneruje náhodnou emailovou adresu, kterou se službou bude sdílet, a my tedy zůstaneme kompletně skrytí. Pokud však službě věříme, samozřejmě nemusíme používat tuto anonymní variantu a můžeme rovnou sdílet i nás normální email.

V minulosti se dokonce ukázalo, že aplikace Curious World odesílala data dětí přímo Facebooku. Podle výpovědi jednoho z rodičů došlo k tomu, že tento program sbíral data (věk, jméno, oblíbené knihy) o jeho synovi a následně je odesílal této sociální síti. Soukromí je v dnešní době skutečně klíčové a my bychom si měli dávat pozor, co se kde hodláme napsat.

App Store

Dnes nejčtenější

.