Zavřít reklamu

O dodávky displejů pro budoucí MacBooky a iPady Pro by se mohl postarat jihokorejský Samsung. Tvrdí to alespoň zdroje korejského portálu The Elec, který se v minulosti již s pár pravdivými informacemi vytasil, avšak stejně tak sdílel i informace nepravdivé. Jeho zprávu je tedy nutné brát s rezervou. 

Koncept nového MacBooku Pro (Viktor Kadar):

Zdroje The Elec tvrdí, že jednání mezi Applem a Samsungem se točí kolem OLED displejů, které chce Apple použít v 16” MacBoocích Pro a budoucích iPadech Pro. Poměrně zajímavé přitom je, že právě o 16” MacBoocích (respektive MacBoocích s úhlopříčkou 15” až 17”) se nedávno zmínil i analytik Ming-Chi Kuo, podle kterého však u nich Apple namísto OLED využije mini-LED podsvícení displeje. Stejnou technologii pak chce využít i u nové generace iPadů Pro. Na druhou stranu, pokud není mini-LED ještě zcela připraveno k nasazení a Apple chce do novinek přeci jen nasadit lepší displeje, zřejmě by mu nezbylo nic jiného než po OLED panelech sáhnout. 

Pokud by se Apple pro představení MacBooku Pro s úhlopříčkou větší než 15” odhodlal, znamenalo by to s trochou nadsázky řečeno návrat ke kořenům. Před lety měl totiž v nabídce i 17” variantu, kterou však do roku 2012 nahradily varianty s menší úhlopříčkou. Zatímco se však tehdy jednalo o skutečně objemný a těžký stroj, novinka by mohla být v tomto ohledu zcela jiná. Většího displeje by totiž mohl Apple teoreticky dosáhnout výrazného zúžení rámečků kolem něj, které by rozhodně ještě o pár milimetrů “zhubnout” mohly. Díky tomu by se tak nemusela jeho velikost v porovnání s 15” modelem změnit či jen nepatrně. 

Těžko v tuto chvíli říci, kdy bychom se mohli této novinky dočkat. Vzhledem k tomu, že jsme se před pár dny dočkali představení upgradovaných MacBooků Pro se však dá předpokládat, že letos už žádný velký upgrade nepřijde. Daleko pravděpodobnější je tak rok příští či přespříští. 

macbook-pro-2019-koncept-fb

Dnes nejčtenější

.