Zavřít reklamu

Již delší dobu jsme neměli možnost se cokoliv dozvědět o údajně připravovaném headsetu pro rozšířenou realitu, na kterém by měl pracovat samotný Apple. Ačkoliv téměř veškerá média mlčí, rozhodně to neznamená, že by kalifornský gigant od projektu upustil nebo se na něj aktuálně nesoustředil. Dosavadní data dokonce napovídají úplný opak.

Apple v současné době do svých řad hledá hned několik expertů na virtuální a rozšířenou realitu, kteří by se mohli podílet na zmiňovaném vývoji. Ještě v květnu loňského roku měla jablečná společnost pouze jednu takovou volnou pozici, přičemž o měsíc později již hledali pět až šest expertů. Dnes, tedy přesně rok poté, Apple hledá 33 odborníků, kteří se budou podílet na exkluzivním vývoji virtuální a rozšířené reality. Kalifornský gigant na některé tyto pozice hledá například programátory a inženýry pro rozšířenou realitu a v neposlední řadě i inženýry pro jejich ARKit. Samozřejmě tyto otevřené pozice nenaznačují nic konkrétního, ale jednoznačně dokazují, že Apple v tomto oboru chystá něco skutečně zajímavého.

Na čem však Apple pracuje?

V červnu 2017 Apple vydal jejich ARKit pro veřejné využití, díky čemuž dovolil všem zkušeným vývojářům tvořit aplikace pro rozšířenou realitu. V podstatě se z operačního systému iOS přes noc stala platforma, která je plně otevřená této pokročilé technologii. Podle magazínu Thinkium se Apple chystá rozšířenou realitu co nejvíce rozšířit a chce ji použít například ve hrách, a nebo jako navigaci do map, kterou se již nyní pyšní například Google. Na jednu pozici dokonce Apple hledá osobu, která má zkušenosti s vývojem AAA herních titulů. Tento člověk by se posléze mohl připojit do SwiftShot týmu, kde by pomohl s vývojem hry pro více hráčů, která by pracovala právě s rozšířenou realitou.

Koncept Apple Glass od iDropNews:

Kalifornský gigant se však u softwaru nehodlá zastavit. Několik dříve zveřejněných patentů naznačuje, že například iPhone by mohl disponovat takzvaným 3D laserem na zadní kameře, který by zvýšil výkonnost rozšířené a virtuální reality.

Apple Glasses

Od jablečné společnosti se již delší dobu očekává, že přijde se svým vlastním headsetem pro zmiňovanou rozšířenou realitu. Apple Glasses by mohly dokonce disponovat vlastním operačním systémem a App Storem, díky čemuž by byly naprosto nezávislé a nepotřebovaly pro správnou funkčnost neustále připojený iPhone. V současné době si nikdo přesně netroufá říct, kdy bychom se takového produktu mohli dočkat. Několik zahraničních médií však počítá s tím, že si budeme muset minimálně počkat na rok 2020.

apple glass

Dnes nejčtenější

.