Zavřít reklamu

Minulý týden jste si na našem magazínu mohli všimnout recenze na powerbanku od Mophie. Prostřednictvím dnešní recenze se podíváme na další produkt od Mophie. Tentokrát to však nebude powerbanka, nýbrž stylová bezdrátová nabíjecí stanice. Hned na úvod musím říci, že se rozhodně nejedná o obyčejnou stanici, právě naopak. Bezdrátová nabíjecí stanice Mophie Charge Stream přesně definuje to, jak by měly takové stanice vypadat. A to samozřejmě jak svým designem a funkčností, tak i balením a věcmi okolo, které se často přehlíží. Není na co čekat, vrhněme se přímo na věc.

Oficiální specifikace

Mophie Charge Stream je bezdrátová nabíjecí stanice, která dokáže nabíjet vaše zařízení až 2x rychleji, než při použití klasického adaptéru do zásuvky. Když vezmeme v potaz, že obyčejný adaptér do sítě má výkon okolo 5W, tak například iPhone můžeme dobíjet až 1,5x rychleji, tzn. 7,5W. V případě zařízení od Samsungu je to dokonce 2x rychleji, tzn. až 10W. Podotýkám, že v tomto případě srovnáváme klasickou drátovou nabíječku s bezdrátovou. Mophie Charge Stream samozřejmě můžete využít i pro jiná zařízení, nikoliv pouze pro zařízení od Applu nebo od Samsungu. Mezi podporovanými zařízeními jsou také značky Motorola, LG a nespočet dalších, které podporují standard Qi.

Pokud navíc používáte pro ochranu svého chytrého telefonu kryt či obal, tak nemusíte mít starosti s tím, že byste jej museli při každém nabití sundat. V případě, že kryt není širší, než 3 milimetry, tak Mophie Charge Stream zvládne zařízení nabíjet i skrze něj. Vzhledem k tomu, že 3 milimetry je na kryt celkem dost, tak si troufám tvrdit, že můžete využít většinu klasických krytů bez toho, aniž byste se museli bát, že jej bude nutné sundat.

Balení

V úvodním odstavci této recenze jsem zmínil, že Mophie Charge Stream definuje to, jak by měly vypadat bezdrátové nabíjecí stanice po všech stránkách – tedy i po stránce balení. Vím, že balení produktu může být uživatelům prakticky jedno, jelikož je důležité to, co se nachází uvnitř. Osobně si však na pěkném balení celkem potrpím. Mophie tuto úlohu zvládá naprosto perfektně. Drží se zaběhnutého černo-bílého designu, který prostě a jednoduše funguje. Samotná krabička disponuje vyobrazenými specifikacemi a vlastnostmi nabíjecí stanice. Po otevření krabice hned jako první uvidíte menší krabičku s brandingem Mophie, poté přichází na scénu samotná bezdrátová stanice. Po vytažení stanice na vás v balení ještě čeká rychlonabíjecí síťový adaptér QC 2.0 a samozřejmě 1,5 metrový kabel.

Zpracování

Po stránce zpracování nemám prakticky co vytknout, až na pár drobností. Mophie je společnost, která si zakládá na kvalitě svých výrobků, což jsem měl možnost poznat už i dříve. Stojan recenzované stanice je zkonstruován z hliníku, samotná nabíjecí část ve tvaru kruhu je poté z odolného plastu, který disponuje protiskluzovými prvky. Spodní část stojanu, jakási „brada“, na kterou položíte spodní část vašeho telefonu, je vytvořena z příjemně měkkého materiálu. Nemusíte se tedy bát, že by se váš telefon nějakým způsobem poškrábal. Pokud stanici otočíte vzhůru nohama, tak si můžete všimnout dalších protiskluzových materiálů. Kruhová část stojanu je navíc výškově polohovatelná, a tak budete mít vždy 100% jistotu, že nabijete opravdu každý telefon.

Samotné složení stojanu je velice jednoduché. Nejprve spojíte s kovovou nožičkou spodní část stojanu, a poté připevníte samotnou kulatou nabíječku. Pak už nezbývá nic jiného, než seshora připojit kabel a celou nabíječku připojit pomocí přibaleného adaptéru do sítě. Ono připojení kabelu je jediná věc, která by vám na nabíječce mohla vadit. Ihned vám ale řeknu, proč bylo využito právě připojení kabelu seshora. Jak už jsem zmínil, tak samotná nabíječka je výškově polohovatelná. Můžete ji však ale ze stojanu vytáhnout úplně a položit si ji například na stůl, či kamkoliv jinam. Zezadu by tedy přívod být nemohl a ze spodní strany také ne. Opět to má co do činění s možností nastavení výšky. Pokud byste totiž nabíječku dali úplně dolů, mohlo by dojít k lámání kabelu.

Osobní zkušenost

Co se týče osobní zkušenosti, tak jsem se nesetkal se žádnými negativy. Stanice funguje přesně tak, jak očekáváte. Rychlost nabíjení je v případě iPhonu XS opravdu cca 1,5x rychlejší. Nemůžete však čekat, že se výkon bezdrátové nabíječky bude rovnat výkonu Power Delivery adaptéru. Rozhodně je ale velice příjemné přijít domů a telefon položit na bezdrátovou stanici, než se namáhat se zapojením kabelu. Rozhodl jsem se také vyzkoušet nabíjení skrze všechny ochranné kryty a obaly, které doma mám, a ani s tlustějšími jsem neměl žádný problém. Kamarád však má na iPhonu X nainstalovaný extrémní ochranný kryt Spigen, který je hluboký asi 8 milimetrů. V tomto případě jej samozřejmě podle očekávání stanice bezdrátově nedobila. Velice oceňuji využití protiskluzových materiálů – telefon drží na stanici jako přibitý a zároveň samotná stanice drží na stole taktéž jako přibitá.

mophie_deskstand_Fb

Závěr

Pokud už nějakou dobu pokukujete po bezdrátové nabíjecí stanici s parádním designem, tak nyní můžete přestat hledat. Stanice Mophie Charge Stream se bude perfektně hodit na váš stůl, hned po boku další elektroniky. Nabíjecí stanice navíc disponuje rychlonabíjením, které sice pochopitelně nedosahuje takových hodnot, jako klasické síťové nabíječky, avšak i přesto dokáže telefon nabít příjemně rychle – v případě, že používáte klasický adaptér, tak dokonce i rychleji. Mophie Charge Stream jednoduše dle mého názoru definuje, jak by měly vypadat prémiové nabíjecí stanice. Perfektní využití materiálů, kouzelný design spojený s bezproblémovou funkčností – takhle bych definoval právě Mophie Charge Stream. Tuto bezdrátovou stanici vám mohu určitě doporučit a věřím, že v případě koupě s ní budete 100% spokojeni.

mophie_deskstand_Fb

Dnes nejčtenější

.