Zavřít reklamu

Série strategických her Total War má na svém kontě už obrovské množství titulů a snad každý je hodnocen velmi pozitivně. Nejznámější z nich je zřejmě díl s přívlastkem Rome z roku 2004 a Rome II, který vyšel v roce 2013. Původní hra se už dříve dočkala svého vydání na iOS a nyní přichází řada na Barbarian Invasion.

Majitelé iPhonů už nějakou dobu mohou hrát i základní ROME: Total War:

Ten je dostupný už nějaký čas ve verzi pro iPady a v těchto dnech se konečně dočkali i ti, kteří si tuto strategii chtějí užít na svém iPhonu. V Barbarian Invasion se ujmete role jedné z 18 frakcí a vašim hlavním úkolem bude ubránit Řím před nájezdy barbarů. Známá hratelnost je opět rozdělena do dvou rovin. V té první řešíme pomocí tahů postup našich vojsk, diplomacii či správu měst a území s pohledem na 2D herní mapu. Druhá část je zaměřena na bitvy, které už nejsou tahové. Ovládáme každou jednotku, určujeme její rozestavení a pohyb, taktický postup různých bojovníků a zkrátka řídíme celou bitvu.

Počítačová verze musela být samozřejmě lehce upravena, aby byla dobře ovladatelná i na dotykových displejích, které navíc v případě iPhonu nejsou pro bojovou strategii zrovna dostatečně velké. Nicméně pokud pro vás není velikost displeje limitující, můžete se těšit na parádní zážitek. ROME: Total War – Barbarian Invasion má na App Storu skvělé hodnocení 4,5 hvězdiček z 5 a i její cena je poměrně příznivá – hru pořídíte za 129 Kč. Pro spuštění potřebujete iOS 12, 4GB volného místa a iPhone 5S či novější, iPad mini 2 a novější, případně jakýkoliv iPad od prvního modelu Air.

[appbox appstore id1183898700]

rome total war barbarian invasion fb

Dnes nejčtenější

.