Zavřít reklamu

Žánr battle royale je stále populární a hry jako Fortnite, PUBG či například Apex Legends neustále hrají miliony hráčů po celém světě. Fortnite i PUBG už své mobilní verze mají a právě poslední jmenovaný titul – Apex Legends – se brzy také dočká.

V battle royale je váš cíl zcela jasný – zůstat naživu jako poslední hráč. Zpravidla hra začíná vypuštěním hráčů vysoko nad mapou, kdy se rozmyslíte, kde byste chtěli přistát a tam doletíte. Poté následuje fáze hledání vybavení, kdy se co nejrychleji snažíte najít zbraně, náboje, štíty, lékárničky a podobně. Pokud jste přistáli na frekventovaném místě, na hledání budete mít pouze pár vteřin. Pokud se vám to včas nepodaří, čeká vás smrt ze zbraně hráče, který byl rychlejší než vy. Postupně se na herní mapě zobrazí a následně zmenšuje zóna, ve které se můžete pohybovat, jelikož mimo ní brzy zemřete. A ten jednotlivec či tým, který zůstane naživu jako poslední, vyhrává.

Battle Royale je fenomén

Jednoduchý koncept se v posledních letech opravdu trefil do vkusu hráčů a původně PUBG a v poslední době především Fortnite válcují statistiky počtu aktivních hráčů i například diváků na streamovací platformě Twitch.tv. Podle společnosti EA je Apex extrémně populární a nyní probíhají pokročilá jednání o dodání hry na čínský trh a právě mobilní platformy – tedy Android a iOS. Zatím neznáme žádné bližší informace o přibližném datu vydání, to bychom se mohli dozvědět například na červnové herní konferenci E3.

Mobilní verze Apexu rozhodně velmi pomůže, vždyť v případě PUBG na mobilním zařízení hrálo v prosinci minulého roku kolem 200 milionů hráčů! Z nedávných prohlášení šéfa studia Respawn to však vypadá, že si možná ještě celkem počkáme. Řekl totiž, že se budou raději více soustředit na kvalitu nového obsahu, než na rychlost jeho dodání. Psychická pohoda a celková atmosféra jeho týmu je dle jeho slov obrovsky důležitá, i když to znamená delší čekání na nový obsah.

Apex Legends

Dnes nejčtenější

.