Zavřít reklamu

Minulý týden byla na Apple podána žaloba u okresního soudu ve státě Illinois, v níž si žalobce stěžuje na chybu audio výstupu u iPhonu 7. Tento týden podává velice podobnou žalobu další člověk u okresního soudu v Kalifornii. Oba žalobce zastupuje stejná advokátní kancelář.

První žalobce si svůj iPhone 7 zakoupil v červenci 2017. Neměl s ním žádný problém až do listopadu minulého roku. Tehdy si všiml slyšitelného zkreslování zvuku vycházejícího z reproduktoru. Tento problém nebyl vázán na určitý úkon a samozřejmě tak ovlivnil veškeré funkce iPhonu související s reproduktorem. Následné kontaktoval Apple Support, které sdělil svůj problém. Bylo mu řečeno, že potíže s jeho iPhonem nelze podřadit pod záruku společnosti Apple. Veškeré náklady oprav by tak musel hradit sám.

Druhý žalující zakoupil svůj iPhone v lednu roku 2017. Trable se objevily v srpnu minulého roku, když při hovoru zapnul reproduktor a volajícího neslyšel. Postupoval obdobně jako výše uvedený žalobce. Na počátku letošního roku kontaktoval Apple Support, kde mu taktéž řekli, že si problém s reproduktorem bude muset zaplatit sám.

Žalobci tvrdí, že chyba spočívá v použití levného materiálu na zadní straně šasi. Kryt se údajně ohýbá v místech, kde se nachází reproduktor. Hliníkový kryt  údajně na součástky tlačí tak dlouho, až je poškodí. Žalobci tvrdí, že ze strany Applu došlo k porušení práva uživatelů na záruku, nekalé soutěži a bezdůvodnému obohacení. Žalobci se domáhají náhrady škody, úhrady soudních poplatků a vydání soudního příkazu, který by Apple donutil v podobných případech iPhone 7 nebo 7 Plus bezplatně opravit. Setkali jste se někdy s podobným problémem u vašeho iPhonu 7/7 Plus?

iphone 7

Dnes nejčtenější

.