Zavřít reklamu

Letošní iPhony nepřinesou jen trojitý fotoaparát na zádech u prémiových modelů, větší kapacitu baterie nebo podporu obousměrného bezdrátového nabíjení, ale také výrazné vylepšení antén. Tvrdí to alespoň přední Apple analytik Ming-Chi Kuo, jehož zdroje nyní tento upgrade, o kterém se začalo spekulovat již na konci loňského roku, znovu potvrdiliy 

Takto budou letošní iPhony vypadat:

Podle Kua se jak iPhony pro rok letošní, tak i ty pro rok příští dočkají výrazného vylepšení anténních struktur, které budou zapříčiněny přechodem na modernější technologii. U letošních modelů by sice měly být kvůli tomu antény dražší zhruba o 10 až 20 %, avšak nabídnou velmi dobrý výkon, díky kterému strčí novinky do kapsy starší modely především ve vnitřní navigaci, která je poměrně oblíbená především na letištích či v nákupních centrech. Zda se vylepšení dotkne třeba i anténních pruhů, které přerušují ocelový rám iPhonů, je však v tuto chvíli nejasné, byť podle dostupných renderů by k tomu dojít nemělo. 

Co se týče iPhonů pro rok 2020, ty budou moci i díky tomuto vylepšení nabídnout velmi spolehlivé 5G připojení. To zajistí Apple podle Kuovy nedávné zprávy ve spolupráci s Qualcommem a Samsungem, kteří mu dodají potřebné moduly. I díky podpoře sítí nové generace by měl Apple v příštím roce prodat na 200 milionů iPhonů. Toto číslo se však zdá s ohledem na rapidní pokles prodejů v prvním letošním čtvrtletí jako sci-fi. 

O letošních iPhonech 11 máme tedy již nyní – čili zhruba čtyři měsíce před jejich představením – skutečně velmi slušnou představu. S blížícím se zářím však budou různé úniky informací ještě přibývat a my si tak budeme moci dosud získané informace alespoň lépe ověřit, nebo je naopak vyvrátíme. Z toho, co máme nyní k dispozici, to však zatím vypadá na skutečně zajímavé modely, které by mohly mnohé jablíčkáře po loňském “nemastném” roce zaujmout. 

iphone-11

Dnes nejčtenější

.