Zavřít reklamu

Je to pár týdnů zpět, co byl v komentářích k jednomu z návodů vysloven dotaz, který směřoval na přepínání mezi okny stejné aplikace. Tato možnost zajímala také mne a všiml jsem si, že v macOS tato možnost existuje. Na internetu však byly přítomny zkratky, které mi jednoduše nefungovaly. Ať jsem se snažil, jak jsem mohl, tak pomocí klávesové zkratky se mi přepínat mezi okny stejné aplikace nepodařilo. Funkci jsem tedy vypustil z hlavy a smířil jsem se s tím, že se budu muset mezi okny přepínat ručně. Před pár dny by se mi ale možnost přepínání mezi vícero okny velice hodila, a tak jsem vznesl dotaz na jednom zahraničním fóru, kde mi ochotní uživatelé poradili. Samozřejmě si tuto informaci nenechám jen pro sebe a podělím se o ni i s vámi.

Jak se v macOS přepínat mezi okny stejné aplikace

Celý problém s touto zkratkou je v tom, že MacBooky a Macy v různých zahraničních zemích mají různé rozpoložení klávesnice. Pokud byste tedy srovnali naši klávesnici například s klávesnicí ve Spojených státech, našli byste mezi klávesami několik rozdílů. A přesně to je problém, který se týká nefunkčnosti přepínání mezi okny stejné aplikace. Všude na internetu naleznete, že se můžete jednoduše mezi okny přepínat pomocí klávesové zkratky Command + `, kdy znak „`“ se nachází v levé dolní části klávesnice vedle písmena Y. Na evropských verzích se však onen znak nachází úplně jinde, konkrétně vedle klávesy Enter. Abyste se tedy mohli mezi okny přepínat, musíte brát v potaz, že znak „`“ se nachází v pravé části klávesnice. Přesnou polohu znaku najdete v galerii níže:

Záhada týkající se nefunkčnosti přepínáni mezi okny stejné aplikace je tímto pro mne (a doufám, že i pro mnoho z vás) definitivně uzavřena. Konečně se mohu mezi okny stejné aplikace přepínat pomocí klávesové zkratky a nemusím se zbytečně překlikávat.

prepinani_-mezi_okny_mac_fb

Dnes nejčtenější

.