Zavřít reklamu

O vývoji nových Angry Birds jsme se dozvěděli koncem března tohoto roku. Hra s podtitulem Isle of Pigs se od ostatních titulů s naštvanými ptáky odlišuje především tím, že ji budeme hrát v rozšířené realitě. Už nyní si nové Angry Birds můžete zdarma stáhnout v App Storu.

Ve hře se samozřejmě můžeme těšit na ikonické postavy v podobě Reda, Bomba či například Chucka. S nimi se pustíme do celkem 50 levelů, které prozatím vývojáři přichystali. Všechny si hráč může prohlédnout z jakéhokoliv úhlu a vzdálenosti. Můžete se tak přiblížit na pár centimetrů od herní mapy a prozkoumat, kam asi bude nejlepší vystřelit. Samotné střílení je velmi intuitivní a je připraveno pro hraní s telefonem ve vertikální poloze. iPhone se vlastně stane prakem a vy naprosto přirozeně namíříte a vystřelíte.

Po grafické stránce není titulu co vytknout. Každý level je velmi propracovaný, modely jednotlivých postav jsou detailní a ani při maximálním přiblížení nenajdete žádné chyby. Stejně tak ovládání a hratelnost jsou velmi plynulé a nedochází k žádným problémům či zasekávání obrazovky. Jen je potřeba počítat s rychlým vybíjením baterie během hraní a s tím souvisejícím zahříváním iPhonu. To je však problém snad všech her pro augmentovanou realitu.

Angry Birds tak ani po téměř deseti letech existence neztrácí nic ze svého elánu. Tvůrci z Rovia se snaží neustále přicházet s novými nápady a právě Isle of Pigs nebo třeba Angry Birds VR jsou toho jasným důkazem. Asi se nebude jednak o tak populární díl jako v dobách největší slávy rozzuřených ptáků, ale své fanoušky si rozhodně najde – kvalitu na to Isle of Pigs rozhodně mají!

[appbox appstore id1456120259 ]

Snímek obrazovky 2019-03-20 v 9.23.46

Dnes nejčtenější

.