Zavřít reklamu

Před malou chvílí zveřejnil kalifornský gigant své finanční výsledky za uplynulé čtvrtletí. To bývá zpravidla slabší, jelikož mu předchází čtvrtletí zahrnující svátky, kdy naopak obchodníci zažívají prodejní žně. Mnozí analytici se navíc obávali toho, že se na něm výrazně podepíšou slabší prodeje iPhonů, se kterými se podle nich Apple potýká na klíčových trzích. Jak se však zdá, černé scénáře se tak úplně nenaplnily. 

Applu se v uplynulém čtvrtletí podařilo dosáhnout tržeb ve výši 58 miliard dolarů a čistého čtvrtletního zisku ve výši 11,6 miliard dolarů. Meziročně si tak mírně pohoršil, jelikož ve stejném období v uplynulém roce zaznamenal tržby ve výši 61,1 miliardy dolarů a čistý zisk 13,8 miliard dolarů. Co se týče prodejních čísel samotných produktů, ty Apple bohužel opět nezveřejnil, jelikož jak v loňském roce uvedl, jejich výpovědní hodnota je velmi malá. V tomto ohledu si tak budeme muset počkat na průzkumy různých analytických společností, které s nimi dorazí co nevidět. 

“Naše výsledky za uplynulé čtvrtletí jen ukazují rostoucí sílu naší uživatelské základny s více než 1,4 miliardami aktivních zařízení. Podařilo se nám dosáhnout rekordních výsledků u Služeb a velmi dobře se dařilo i kategorii Nositelná elektronika, domácnost a příslušenství,” nechal se slyšet šéf Applu Tim Cook, který posléze dodal, že se již těší na setkání s vývojáři a uživateli na 30. ročníku WWDC, který se bude konat na začátku června. 

V tuto chvíli probíhá hovor Tima Cooka a dalších předních představitelů Applu s investory, na kterém zřejmě zazní spousta dalších zajímavostí. O všech vás budeme v průběhu zítřejšího dne informovat. Určitě nás tedy ani v tento sváteční den nepřestávejte číst. 

Apple Store logo

Dnes nejčtenější

.