Zavřít reklamu

Auta na dálkové ovládání byly fenoménem doby před zhruba 20 či 15 lety. Jednalo se o ty technologicky nejlepší hračky, které si téměř každý kluk přál najít pod vánočním stromkem. Výrobci se předháněly v tom, který z nich dodá na trh auto s více funkcemi nebo povedenějším designem. Bohužel tato doba je již nenávratně pryč a autodráhy či právě auta na dálkové ovládání mají svá nejlepší léta za sebou. Naštěstí jsou tu stále nadšenci jako například Martin Müller a jeho tým, kteří mají na svědomí DR!FT.

Pod názvem DR!FT se skrývá několik modelů aut na dálkové ovládání v měřítku 1:43. První verze je k dostání už poměrně dlouhou dobu, ale nyní představil Müller novou verzi vozidel s označením „next level“. Zájemci o nová autíčka mohou přispívat na kickstarterové kampani, která měla za cíl vybrat 30.000 €. To se podařilo za pouhých 20 minut a nyní, pouze několik dní od spuštění kampaně, má projekt vybráno už 141.000 €. Zájemci mohou přispívat až do 17. června, tedy dalších 48 dní.

A co přesně za své peníze dostanete? Za nejnižší příspěvek ve výši 99 € si budete moci vybrat jeden ze dvou licencovaných vozů. DR!FT se totiž dohodl na spolupráci s automobilkami BMW a Mercedes, takže v nabídce je BMW E30 M3 a Mercedes 190 Evo 2. Modely jsou vyrobeny z kovu, nečekejte tedy žádné laciné plasty. Navíc hlavním tahákem těchto modelů je jejich reálné chování, které nejvíce vynikne právě s licencovanými vozy. Oba se mají chovat přesně tak, jako jejich reálné předlohy.

Vozidla se ovládají pomocí iOS aplikace, kterou stáhnete zdarma na App Storu. Telefon se tak stane volantem, jehož nakláněním ovládáte zatáčení vozu. Dále budete samozřejmě obsluhovat plyn, brzdu i ruční brzdu. A nechybí ani tlačítka pro nastartování či rozsvícení světel. Perfektně vypadá také možnost nastavit si v aplikace, po jaké vozovce auto právě jede. Cit pro detail opravdu Müllerovi a jeho týmu nechybí a autíčko DR!FT určitě zaujme každého automobilového nadšence.

dr!ft fb

Dnes nejčtenější

.