Zavřít reklamu

Služba Apple Arcade, představená koncem března, dorazí na naše jablečná zařízení na podzim tohoto roku. Přinese s sebou více než 100 her, které budeme moci za určitý měsíční poplatek hrát. Každý titul si užijeme kromě iPhonů a iPadů také na Macích a Apple TV a vybírat budeme moci z nejrůznějších žánrů. V tomto seriálu si postupně hry z nabídky Arcade představíme, aby si každý z vás mohl vytvořit seznam těch, které ho opravdu zajímají. Dnešním titulem je Projection: First Light.

Projection: First Light

Hra Projection: First Light byla představena už v roce 2017 s tím, že měla vyjít nadcházející rok pro konzoli Nintendo Switch. Applu se však zřejmě natolik zalíbila, že si ji uzmul pro sebe do služby Apple Arcade. A není se vůbec čemu divit, protože tento titul vypadá parádně a rozšiřuje tak už nyní velmi kvalitně obsazenou nabídku předplatného, které dorazí na podzim.

Projection je plošinovkou založenou na hře světel a stínů a velmi připomíná velmi povedené a oblíbené tituly Limbo či Inside, ale v některých mechanismech jde ještě dále. Celkem najdeme ve hře dva příběhy. V tom prvním se ujmeme role dívky Grety, která se snaží ve zvláštním světě loutek zjistit, kým doopravdy je. Druhý příběh pojednává o loutkách jako o světovém fenoménu a podíváme se v rámci levelů do Indonésie, Řecka nebo například viktoriánské Anglie.

Našim úkolem bude kromě pohybu hlavní postavy také ovládání světla. Díky němu budeme vytvářet stíny různých tvarů, které nám pomohou překonat různé překážky. Vizuálně je hra opravdu povedená, jak můžete sami posoudit níže. Kromě Apple Arcade by se měl Projection: First Light objevit také na Switchi, PlayStationu 4, Xboxu One a PC.

projection fb

Dnes nejčtenější

.