Zavřít reklamu

Pokud jste si v iOS zvykli na diktování textu namísto toho, abyste jej ručně psali, tak byste měli zbystřit. V iOS 12.3 se totiž nachází chyba, která má za následek špatné zpracování diktovaného textu. V případě, že diktování textu používáte i vy, tak byste si možná této chyby dřív nebo později také všimli.

Pokud patříte mezi pohodlné uživatele iPhonu nebo iPadu, tak se vám diktování textu rozhodně líbí. Tato funkce funguje na principu, že stačí ve spodní části klávesnice kliknout na ikonu mikrofonu, čímž se diktování spustí. Po spuštění už pouze stačí iPhonu či iPadu říct, co chcete napsat. Zařízení postupně váš hlas zpracovává a vy se tak pro odeslání zprávy, či zapsání poznámky, nemusíte dotknout ani jednoho písmena na klávesnici. V poslední vydané verzi iOS 12.3 však existuje malá chyba, která zapříčiní, že se klávesnice přece jen budete muset dotknout. Pokud totiž při diktování řeknete frázi “za 25 minut”, tak zařízení tento text zpracuje na “4:40 minut”. To znamená, že po diktování budete muset text jednoduše přepsat.

Samozřejmě se nejedná o nikterak závažnou chybu. Chceme však jen poukázat na fakt, že i taková malá chybka dokáže pohodlným jedincům znepříjemnit život. Kdybychom měli tuto chybu porovnat například s chybami, které se objevily v iOS 10, tak asi nemáme co srovnávat.

Za námět na tento článek děkujme našemu čtenáři Romanu Goliášovi.

diktovani

Dnes nejčtenější

.