Zavřít reklamu

V poslední době jste se na našem magazínu mohli dočíst o tom, že by se do dodavatelského řetězce Applu mohl dostat čínský gigant Huawei. Ten by se mohl postarat o dodávku 5G modemů, přiApplučemž toto tvrzení potvrdil samotný šéf společnosti. Ve včerejším prohlášení však prozradil, že přestože by případnou spolupráci přívital, k žádnému jednání či dohodě zatím nedošlo.

V loňských iPhonech XS a XS Max nalezneme modemy výhradně od Intelu:

Huawei si vyrábí své vlastní komponenty, které využívá striktně a pouze ve svých produktech. Již v minulosti hned několikrát odmítl své součástky jakkoliv nabízet společnostem třetích stran a dokázal si udržet určitou nezávislost. Přestože postavení společnosti bylo až doposud takové, obchodu s kalifornským gigantem byli skutečně nakloněni a neměli s ním jediný problém. Na druhé straně je tady však Apple. Ten údajně prozatím neprojevil byť jen náznak jakéhokoliv zájmu a dost možná se tedy komponentů z dílny Huaweie v nadcházejících iPhonech nedočkáme. Podle zpráv z médií může být na vině hned několik faktorů. Mezi asi nejpravděpodobnější možnost patří teorie, že 5G modemy od čínského giganta nemusí být vhodné pro jablečné telefony. Nadále si musíme uvědomit, že na půdě Spojených států amerických stále probíhá soudní spor mezi tamní vládou a společností Huawei.

iPhone XI s technologií 5G rozhodně nepřijde (ConceptsiPhone):

Pokud navíc chtěl Huawei s Applem jednání o prodejích zahájit, v tuto chvíli je již s největší pravděpodobností stejně pozdě. Kalifornský gigant totiž dnes v noci zakopal válečnou sekyru s Qualcommem, který mu bude s největší pravděpodobností dodávat 5G modemy pro iPhony v příštím roce. A jelikož je Qualcomm v tomto ohledu skutečně velmi silným, ne-li nejsilnějším, hráčem, je spolupráce Applu s jakoukoliv jinou společností velmi nepravděpodobná. Když k tomu navíc přičteme vztah Applu a Huawei, přiblížíme se k pravděpodobnosti téměř nulové.

A jak byste modemy Huaweie v iPhonech vnímali vy? Byli byste rádi, že jablečné telefony zvládají 5G a bylo by vám jedno, že je to díky Huawei, nebo byste na Apple naopak nahlíželi skrze prsty, protože by se spolčil se svým nepřítelem?

Huawei

Dnes nejčtenější

.