Zavřít reklamu

Epic Games Store se po boku Steamu zabydlel celkem rychle. Vypadá to, že se opravdu stane druhým velkým obchodem s digitálními hrami a Valve tak má konečně pořádnou konkurenci. Mnoho lidem se samozřejmě nelíbí přístup Epicu, který si u mnoha her zajistil exkluzivní vydání na svém Storu klasickým přeplacením konkurence. Stalo se tak už v případě The Division 2, Metro: Exodus nebo například blížící se strategií Anno 1800. Pro hráče může jediný problém spočívat v tom, že nechtějí mít na svých počítačích nainstalováno velké množství klientů, přes které spouštějí své hry. Nicméně už nyní měli Steam, uPlay, Origin nebo právě již zmínění Epic Games Store kvůli Fornitu, takže se nejedná o žádný velký problém. A to jsme se ještě nedostali ke hrám zdarma, které Epic pravidelně rozdává.

Od spuštění obchodu jsme si mohli zdarma stáhnout Subnauticu, Super Meat Boy nebo parádní adventuru What Remains od Edith Finch. Kromě těchto titulů se zde objevilo i několik menších a méně známých her, ale i ty svou kvalitou většinu hráčů potěšili. Navíc, když jsou opravdu zdarma a není potřeba platit žádný měsíční poplatek, jako například v případě PS+ nebo Origin Access. A další hrou, kterou zařadíme do tohoto výběru, je skvělý logický počin The Witness.

Na začátku hry se objevíte na pestrobarevném ostrově a můžete začít hrát. Nečeká vás žádný tutoriál nebo uvedení do příběhu, prostě hrajte. Po chvilce narazíte na první puzzle, jehož vyřešení nebude trvat dlouho. Postupně prozkoumáváte všechna zákoutí ostrova a přicházíte k čím dál těžším hádankám. Jejich obtížnost může být v pozdějších fázích hry pro někoho až příliš složitá a na pomoc tak bude muset vyhledávat návody například na YouTube.

Kromě neotřelé hratelnosti a zajímavých puzzlů je The Witness specifický také svým grafickým zpracováním. To je velmi barevné a v každé části ostrova převládá jiná barevná paleta. Zpracování je na jednu stranu velmi jednoduché a titul nepřekypuje mnoha detaily, což však přispívá k osobitému stylu. Pokud někdy uvidíte The Witness na obrázcích nebo videu, okamžitě poznáte, že se jedná právě o tento titul.

Pokud vás popis hry zaujal, můžete si jej zdarma stáhnout přímo v aplikaci Epic Games Store, nebo na těchto internetových stránkách. Minimální hardwarové požadavky zmiňují operační systém El Capitan, procesor s výkonem 1.8 GHz a grafickou kartu Intel HD 4000. Pokud budete chtít nastavit ty nejvyšší detaily, potřebujete procesor o minimálním výkonu 2.4 GHz a grafickou kartu Radeon R9 M370X či výkonnější. Hra je samozřejmě dostupná také pro počítače s operačním systémem Windows.

the witness fb

Dnes nejčtenější

.