Zavřít reklamu

Přestože jsou iPhony již od “sedmičky” voděodolné, valná většina z nás tuto vlastnost nepovažuje za příliš důležitou. Že nám telefon zpravidla “nezemře” po pádu do vody či prudkém lijáku je sice fajn, větší využití však voděodolnost u iPhonů pro mnoho uživatelů nemá. To by se ale mohlo již brzy změnit. Není tomu totiž tak dlouho, co jsme vás informovali o tom, že Apple pro své iPhony chystá takzvaný podvodní režim, který by měl výrazně pomoci například v ovladatelnosti iPhonu pod vodou. A právě vylepšení, které by mohlo s tímto režimem souviset, si Apple nedávno patentoval u příslušného úřadu, který nyní jeho patent zveřejnil. 

Takto by měl iPhone 11 vypadat:

Zveřejněný patent pojednává především o schopnosti iPhonu zachycovat pod vodou kvalitní fotografie. To je sice možné i nyní, avšak ne vždy jsou takto vyfocené snímky zcela stoprocentní. Patent tak kalkuluje se speciálním senzorem okolního světla právě pro snímání pod vodou, který by měl napomoci ve vyvažování barev u podvodních fotek. Ty by díky němu měly působit přirozeně a neměly by být například přehnaně namodralé či nazelenalé, jak je tomu mnohdy nyní. 

Jen začátek?

Podobné vylepšení by bylo jistě velmi zajímavé a nejednoho jablíčkáře by potěšilo. Apple by ale mohl jít ještě dál a v budoucnu použít u fotoaparátu speciální ToF senzor, který zjednodušeně řečeno měří dobu, kterou potřebuje infračervené světlo vyzářené z fotoaparátu pro to, aby se do něj navrátilo zpět. Díky tomu by tak měl být iPhone schopen zachytit daleko lepší snímky například při portrétním režimu. Alespoň tak to vidí přední analytik Ming-Chi Kuo, který o implementaci této technologie v minulosti již několikrát informoval. Zatím však netuší, zda dorazí již letos, či jí Apple nasadí až v roce 2020. Dočkat by se jí ale podle něj měly jak iPady Pro, tak iPhony. 

Nechme se tedy překvapit, zda se podobného vylepšení v budoucnu skutečně dočkáme. Pokud však ano, určitě by nebylo od věci, kdyby Apple přepracoval i své záruční podmínky a uživatelům začal poškození způsobené vodou uznávat jako vadu telefonu, kterou by vyřešil opravou či výměnou. To totiž nyní bohužel neplatí a spousty jablíčkářů kvůli tomu o svůj telefon nenávratně přišly. 

iphone ve vodě

Dnes nejčtenější

.