Zavřít reklamu

Jelikož už od představení loňských iPhonů uplynulo téměř půl roku, zraky valné většiny jablíčkářů začínají pomalu směřovat k iPhonům letošním, které by nám měl Apple jako již tradičně představit v září. První zprávy sice naznačovaly, že tyto telefony příliš mnoho novinek nepřinesou, poslední týdny však naznačují přesný opak. Dočkat bychom se totiž měli několika poměrně zajímavých novinek v čele s menším výřezem, novým povrchovým opracováním, možností bezdrátově nabíjet jiná zařízení či trojitým fotoaparátem na zádech. S poměrně zajímavou zprávou nyní přispěchal i leaker Max Weinbach z XDA, o kterém jsme vás informovali i včera v souvislosti s Dark Modem a novými AirPods. 

Podle zdrojů Weinbacha dostanou letošní iPhony zcela nový podvodní režim, který by mohl být zřejmě mírnou obdobou toho z Apple Watch. Po jeho aktivaci byste měli být údajně schopni telefon bez problému ovládat i v případě, že je jeho displej mokrý nebo je telefon dokonce zcela ponořený. To sice v současné chvíli také lze, nicméně ovládání jako takové je velmi nespolehlivé, jelikož displej mnohdy zjednodušeně řečeno reaguje právě na vodu. Nový režim by ale měl veškeré podobné problémy eliminovat a displej “naučit”, aby pod vodou spolehlivě rozpoznal jen vaše prsty. 

Ačkoliv se novinka tváří skutečně zajímavě, s jejím příchodem zatím samozřejmě stoprocentně počítat nelze. Jak už jsem totiž psal výše, jedná se jen o informaci od leakera, jehož zdroje nemusí být v tomto ohledu zrovna přesné. O podobném vylepšení jsme navíc doposud ani jednou neslyšeli. Na jeho potvrzení si tak budeme muset počkat až do září, či minimálně do léta. Zmínky o podobné novince by se totiž mohly objevit už v betách iOS 13, které se budou v letních měsících testovat. 

iphone ve vodě

Dnes nejčtenější

.