Zavřít reklamu

Minulý týden jsme se dočkali kromě představení nových iPadů a AirPods i příchodu aktualizovaných iMaců a nové konfigurace RAM paměti pro iMac Pro. Ten lze nyní osadit až 256 GB a jeho cena se tak může díky tomu vyšplhat i na více než půl milionu korun. Pokud však Mac s takto obrovskou RAM pamětí chcete, této investici se žádným způsobem nevyhnete. Dodatečné přidání RAM paměti, díky kterému byste se dostali na 256 GB totiž není možné. 

Podle nového interního dokumentu Applu, který rozesílá do svých Apple Storů a do autorizovaných servisů, se 256 GB RAM paměť skládá ze čtyř 64 GB modulů, což není rozhodně neobvyklé řešení. Nicméně Apple v dokumentu uvádí, že iMac Pro nakonfigurovaný se 256 GB RAM pamětí je zároveň jediný model tohoto stroje, který je na vržen pro práci s těmito moduly. Tím tak odpadá možnost jakéhokoliv dodatečného navýšení paměti u verzí s nižší RAM, která byla možná provést v autorizovaných servisech či přímo v některých Apple Storech. 

iMac nad plán

Nemožnost navýšení RAM paměti u iMacu Pro nepotěší, u nových iMaců je však situace zcela opačná. Společnost OWC si totiž vzala již novinky “na paškál”, díky čemuž nyní víme, že je tyto stroje možné osadit až 128 GB RAM paměti, tedy dvojnásobkem toho, co vám Apple ve svém obchodě dovolí do RAM nakonfigurovat. Maximální konfigurace v jeho Online Storu je totiž “jen” 64 GB. 

Vylepšení pro iMacy z minulého týdne jsou velmi zajímavá, avšak to nejlepší u jablečných počítačů letos zřejmě ještě přijde. Očekává se totiž, že na letošní WWDC Apple představí, nebo minimálně alespoň poodhalí, novou generaci Macu Pro. Ten by měl být modulární a svým výkonem strčit veškeré ostatní Macy hravě do kapsy. 

iMac Pro FB

Dnes nejčtenější

.