Zavřít reklamu

Apple Pay je v současné době k dispozici ve 40 různých zemích a podporují ji desítky procent místních prodejců a obchodů. Apple Pay si zakládá na bezpečnosti a neukládá o uživatelích žádná data uvedl Tim Cook. Poté však dodal, že nás stále limitují kreditní karty, které lidé používají a představil Apple Card – Apple platební karta. Výhoda Apple Card je v jednoduchosti, transparentnosti a také v tom, že je absolutně bezpečná. Apple Card je kompletně bez klasické plastové karty a jedná se o novou technologii bezpečnosti, která je navržena přímo pro iPhone. Přímo ve své peněžence v iPhone si můžete přidat Apple Card kartu, která je přijímána všude na světě. Okamžitě v ní vidíte, za co jste platili, odkud jste dostali své peníze a vše máte v přehledném grafu.

Navíc Apple nabízí online podporu pro tuto službu a to nonstop. Karta také umožňuje managment výdajů, ve kterém v grafech vidíte, kdy jste za co a kolik platili a míáte tak absolutní přehled nad tím, za co utrácíte své peníze. Dokonce vidíte na mapách ve kterých pobočkách jste si co koupili. Cílem je zajistit uživatelům vyšší finanční gramotnost, díky které mají detailní přehled na svými příjmy a výdaji. Místa, kde zaplatíte se nezobrazují jako názvy obchodů nebo divné účty jednotlivých obchodů, ale jako přímo názvy jednotlivých poboček, ve kterých vidíte kdy a co jste zaplatili a kde to bylo přímo na mapě. Pokud navíc utrácíte peníze v daném obchodě pravidelně, máte možnost získat takzvaný cash back.

Každý den získáte zpět dvě procenta toho, co utratíte. Pokud navíc nakupujete přímo v Apple Store, získáte 3%. Navíc se jedná o nelimitované množství peněz, zkrátka za to že použijete Apple Card získáte 2%, respektive 3% cashback ať už utratíte 100Kč nebo 100 000Kč.Karta je kompatibilní s nástroji jako je kalendář ve vašem iPhone a automaticky vám přidá do kalendáře dny, kdy budete platit své pravidelné účtu. Největší výhodou je však fakt, že je absolutně bez poplatků. Neplatíte vůbec za nic, ať už se jedná o poplatky za vedení účtu, za platby, převody nebo cokoli jiného, vše je zdarma. Partnerem pro Apple Card je Goldman Sachs a Mastercard.

Apple Card představuje novou revoluci v bezpečnosti. Vše je naprosto bezpečné a karta je několikanásobně šifrována. Pro autorizaci musíte použít buď Face ID nebo Touch ID. Apple Card je také navržena k uchování vašich informací pouze pro vás. Apple nevidí za co utrácíte, kde utrácíte a data se nikde neukládají a nikdo k nim nemá přístup. Apple nesdílí data o vašich nákupech s žádnou třetí stranou a zavazuje se, že je sám nepoužívá a nemá k nim ani sám přístup. Karta existuje také ve fyzické podobně, a to jako titanová fyzická karta bez čísla, CCV, podpisu nebo data expirace. Pokud použijete fyzickou kartu je cashback 1%. Apple platební karta tak představuje skutečnou revoluci, co se platebních služeb týká. Jediný problém je v tom, že karta bude prozatím dostupná pouze v USA a to navíc až v létě letošního roku. Později se pak nespíše rozšíří také do dalších zemích, o tom však Apple prozatím nemluvil.

iDB 2019-03-25 v 17.38.13

Dnes nejčtenější

.