Zavřít reklamu

Apple to se svou bezdrátovou nabíječkou AirPower zkrátka a dobře „zvoral“. Produkt, který byl oznámen již před více než rokem, totiž stále není k dispozici k zakoupení. Koncept AirPoweru je jednoduše skvělý, čehož si nejsem vědomý jenom já, ale i ostatní společnosti, které dodávají příslušenství k jablečným zařízením. Jednou z nich je i UNIQ, která své produkty, konkrétně bezdrátovou nabíječku Aereo, dotáhla k dokonalosti. I přesto, že by Apple vzhled a všeobecnou funkčnost nabíječky Aereo nikdy neschválil, o čemž si povíme později, se jedná o naprosto perfektní produkt a jsem velice rád, že vám jej mohu představit v dnešní recenzi.

Když Apple usne na vavřínech

Bezdrátovou nabíječku Aereo používám již nějakou dobu a musím říct, že jsem opravdu dlouho neviděl tak propracovaný produkt. Aereo je bezdrátová nabíječka, díky které můžete nabíjet bezdrávově až tři zařízení současně, a to Apple Watch, iPhone a AirPods. „Počkat, AirPods?“ Ano, čtete dobře. Bezdrátová nabíječka Aereo podporuje i bezdrátové nabíjení AirPods, avšak je v tom jeden háček. Jak jistě tušíte, tak AirPods možnost bezdrátového nabíjení prozatím nemají. Z této šlamastyky však společnost perfektně vybruslila, a to speciálním obalem. Do tohoto obalu vaše AirPods vsunete, čímž jim přidáte možnost bezdrátového nabíjení. Bohužel, tento obal součástí balení není, a tak si jej musíte dokoupit zvlášť.

Balení je na první pohled obyčejné

Pokud si Aereo zakoupíte, přijde vám na první pohled obyčejná krabička. Na krabičce nesmí chybět vyobrazení veškerých výhod, branding a samozřejmě další specifikace. Nás ale samozřejmě o to více zajímá, co je uvnitř této krabičky. Po otevření na vás vykouknou tři věci – samotná nabíječka, USB-C kabel a zástrčka do zásuvky. Nabíječkou se budeme zabývat později, avšak kabel a zástrčku si rozebereme už nyní.

Líbí se mi, že USB-C kabel v balení není jen ledajaký kabel. Disponuje totiž oplétáním, tudíž se vám nezamotá a hlavně má větší výdrž. Dále vás určitě překvapí fakt, že ani zástrčka není obyčejná. Jedná se totiž o zástrčku podporující Qualcomm Quick Charge 3.0, díky čemuž můžete váš iPhone nabít až o 30 % rychleji oproti ostatním bezdrátovým nabíječkám. Celkově dokáže Aereo poslat do vašeho zařízení až 10 wattů. Osobně velice oceňuji, když společnost do krabičky přidá prémiové součásti balení, než aby sáhla po levných alternativách. I tohle dokáže říct hodně o samotném produktu.

Zajímavé řešení připojení nabíječky k hodinkám

Při pohledu na první fotografie si můžete všimnout, že je na jedné straně nabíječky díra. Ta nevznikla při přepravě a dokonce ani průstřelem – vznikla totiž už při výrobě. Abyste zjistili, k čemu tato díra slouží, tak se musíte podívat buď do návodu a nebo „pod pokličku“ nabíječky. Zasouvá se zde magnetická nabíječka k Apple Watch, avšak rozhodně ne žádným obyčejným způsobem. Nabíječku musíte prvně „odstrojit“ a připojit do ní nabíjecí kabel. Pojďme se společně podívat na podrobný postup, jak nabíječku na Apple Watch nainstalovat.

Jak na připojení nabíječky k Apple Watch

Nejdříve je nutné pomocí dvou cvočků na spodní straně vycvaknout spodní kryt nabíječky. Po vycvaknutí si kryt odložte někam bokem, aby vám nepřekážel. Poté uchopte originální nabíječku k Apple Watch a koncovku USB zapojte do USB zástrčky uvnitř nabíječky. Poté je nutné z díry vytáhnout gumové „těsnění“, které navlékněte na magnetickou koncovku. Celou koncovku poté stačí vložit zpět dovnitř a zamáčknout ji co nejvíce to půjde. Poslední věcí je kabel, který musíte do nabíječky schovat. K tomu vám pomohou plastové drážky, do kterých lze kabel celkem jednoduše zastrčit. Pouze si dávejte pozor, abyste kabel hodně neohnuli či jinak nepoškodili. Jakmile máte kabel smotaný uvnitř nabíječky, tak se pouze stačí přesvědčit, že nikde nečouhá. Poté přichází poslední krok – opětovné nacvaknutí víka.

Zde bych se rád vrátil ke větě „Apple by vzhled a všeobecnou funkčnost nabíječky Aereo nikdy neschválil“ z úvodu. Vsadím se o cokoliv, že by tento design u jablečné společnosti jednoduše neprošel. Apple si totiž nikdy nepřál, aby se jeho zákazníci hrabali uvnitř jablečných zařízení. Když si prostě produkt od Applu zakoupíte, tak máte minimální možnost jeho modifikace (vyjma rozšíření pamětí RAM, atp.). Už vůbec tedy nepřipadá v úvahu, abyste bezdrátovou nabíječku rozkládali a uvnitř ní zapojili další. Tohle neoficiální řešení od společnosti UNIQ mě popravdě velice zaujalo a překvapilo, avšak doopravdy pouze jako neoficiální řešení.

Nabíjení s bezdrátovou nabíječkou Aereo je radost…

Nadpis tohoto odstavce naprosto přesně vystihuje, jak se mí Aereo po několika dnech používání jeví. Designová stránka je naprosto perfektní a zaujme vás už při prvním rozbalení. Imitace černého mramoru společně se speciální povrchovou úpravou ve vás vyvolá pocit, že vám na stole leží opravdu luxusní produkt. O to, že nabíječka opravdu zůstane na svém místě, se postará čtveřice protiskluzových nožiček na spodní straně. Vadu na kráse způsobuje snad jen viditelnost plastových cvočků, které slouží k odklopení spodní strany. Společně s USB-C konektorem jsou však tyto cvoky na zadní straně nabíječky, tudíž nepůjdou tolik vidět.

…avšak jedna nevýhoda zde je

Všechny nabíječky podobného stylu mají jednu jedinou nevýhodu. Pokud na vašich Apple Watch používáte infinite loop řemínek, tzn. takový řemínek, který nelze rozpojit, tak jej musíte nešikovně nasoukat pod nabíječku a nebo vedle hodinek. Každopádně s tímto faktem musíte jednoduše počítat. Není to chyba jen nabíječky Aereo, nýbrž i všech ostatních nabíječek, které mají podobně řešenou konstrukci. Tyto nabíječky jsou jednoduše navrženy tak, aby ležely na stole a byly co možná nejužší. Buď tedy začnete používat pouze silikonové řemínky či jiné řemínky, které jsou rozpojitelné, anebo se budete muset smířit s faktem, že používání ostatních řemínků nebude při nabíjení tak elegantní.

uniq_aereo_fb

Momentálně nejlepší z nejlepších

Poznámka zmíněná v původním odstavci je však opravdu malá vada na kráse. Za sebe osobně na konec této recenze musím říct, že bezdrátová nabíječka UNIQ Aereo je momentálně to nejlepší, co můžete na trhu v kategorii bezdrátových nabíječek sehnat. Pokud už se vám nechce nekonečně dlouho čekat na AirPower a nebo prostě jen sháníte bezdrátovou nabíječku na kancelářský nebo noční stolek, tak vám mohu Aereo s klidnou duší doporučit. Perfektní vzhled, společně s rychlým nabíjením až tří zařízení najednou, vám zaručí naprostou spokojenost. Už žádné kabely – jednoduše přijdete domů, vytáhnete iPhone a AirPods z kapsy, položíte je na nabíječku a o nic víc se nemusíte starat.

uniq_aereo_fb

Dnes nejčtenější

.