Zavřít reklamu

Vsadím se, že spousta z vás při jízdě autem spoléhá na některou z navigačních aplikací dostupných na iOS, ve většině případů pak nejspíš na Google Maps. Ty Google v posledních měsících vylepšuje mnoha novinkami, přičemž některé z nich jsou „obkoukány“ od jiné oblíbené navigace Waze. A právě některé z těchto „obkoukaných novinek“ se nyní začínají pomalu objevovat v Mapách jak pro iOS, tak Android

Mezi významné novinky patří upozornění na rychlostní limity a rychlostní radary. Stěžejní je však zřejmě nová možnost upozornit ostatní uživatele na dopravní nehodu nebo jinou nepředvídatelnou událost, která se na silnici může odehrát. K získání nových funkcí není třeba kontrolovat aktualizaci Google Maps. Jedná se totiž o aktualizační úkon na straně serverů Google. Tlačítko s novinkami se vám tedy samo objeví na pravé straně obrazovky, jak můžete vidět na obrázku pod tímto odstavcem. Po klepnutí na něj se zobrazí panel zpráv, kde budete moct upozornit ostatní řidiče na výše zmíněné situace.

Takto novinka v Google Maps vypadá: 

gm-3

Dle mnohých se ještě stále nedá říct, že by aplikace Google Maps předčila možnosti navigace Waze. Je ale zřejmě jen otázkou času, než všechny funkce Waze i do map od Google dorazí. Poté už bude zřejmě rozhodovat jen to, jaké prostředí aplikace uživatel více preferuje. Po designové stránce jsou totiž Google Maps a Waze poměrně rozdílné.

Google Maps si užijete i v CarPlay

Od příchodu iOS 12 jsou Google Maps dostupné i v CarPlay. Uživatelé tedy dostali na výběr, zda ve voze použijí Google Maps nebo často proklínané mapy od Applu. V CarPlay není možné ovládat mapy za pomoci Siri, ovšem je možné použít hlasové vyhledávání Google. Technologický gigant se snaží udržovat aktuální i službu Street View, která uživatelům umožňuje „procházet se“ kdekoli na planetě. V období od března do srpna se podívají i k nám. Jak jste na tom vy? Jste věrní mapám od Applu nebo preferujete některou z výše jmenovaných konkurenčních služeb?

Takto vypadá Google maps v CarPlay:

Google Maps

 

Dnes nejčtenější

.