Zavřít reklamu

Téměř před čtyřmi lety se na naše iPhony a iPady dostaly první hry od Nintenda. V současné době se samotná společnost však začíná obávat toho, aby mikrotransakce v jejích hrách nepošpinily samotné renomé značky. Podle magazínu The Wall Street Journal se proto chystá hry patřičně upravit a to právě tak, že z nich zmizí některé mikrotransakce, které by mohly na Nintendo vrhat špatné světlo.

Podle nejmenovaného vedoucího pracovníka z Nintenda se společnost bojí hlavně toho, aby ji lidi nenařkli z chamtivosti. Pozvolna proto se studii, která pro něj pracují, projednává možné úpravy her. Ty se dokonce již začínají podepisovat i na odhadech jejich zisků v následujících měsících. Například studio CyberAgent, které vyvíjí herní titul Dragalia Lost, poprvé ve své sedmnáctileté historii, snížilo odhady předpokládaných tržeb za fiskální rok. Dalším důkazem je společnost DeNA, která je co se týče výdělků z mobilního gamingu v náhlém poklesu. Podle jejich generálního ředitele v současné době trpí téměř všechny hry, kromě titulu Medigo 72. Ten však jako jediný nespadá pod Nintendo a je čistým výtvorem samotné společnosti.

Dočkáme se letos nového MacBooku Pro (Viktor Kadar)?

Hry pro chytré telefony si v Nintendu prošly vzestupy i pády. Například hra Miitomo, která byla zveřejněna v březnu 2016, byla o dva roky později zrušena. Její hodnocení bylo zkrátka až příliš negativní a další vývoj se už nevyplatil. V prosinci 2016 jsme se dočkali hry Super Mario Run pro všechna zařízení se systémem iOS. Tato hra byla taktéž prvním titulem, který pramenil přímo z duševního vlastnictví společnosti a byl kompletně financován Nintendem. Ani ta ale nesklidila tak velké úspěchy, jaké zřejmě Nintendo očekávalo. Jak je váš názor? Jste proti mikrotransakcím, nebo vám nevadí si za menší poplatek přilepšit?

nintendo-mikrotransakce

Dnes nejčtenější

.