Zavřít reklamu

V pátek ráno uspořádal Apple ve svém sídle – kalifornském Apple Parku – setkání s investory, o které valná většina médií neměla do poslední chvíle ani tušení. Celou akci zahájil šéf Applu Tim Cook, který ve své úvodní řeči nešetřil superlativy především směrem k chystaným produktům. Dle jeho slov je skutečně na co se těšit.

Lodivod Applu žádné bližší informace o tom, co přesně má jeho společnost u nových produktů nachystané, neprozradil, na toto téma však začal hovořit především ve spojitosti s Apple Watch a AirPods. Právě pro tyto produkty je totiž dle něj do budoucna připravena celá řada fantastických novinek. Kdy přesně se prvních z nich dočkáme je ale ve hvězdách. Nicméně o představení druhé generace sluchátek AirPods, která by měla mimo implementace funkce „Hey Siri“ dostat taktéž nové pouzdro s podporou bezdrátového nabíjení a černý kabátek, se v posledních týdnech šušká opravdu intenzivně. Jako nejpravděpodobnější termín jejich představení se totiž zdá už konec tohoto měsíce. Dočkat bychom se ale v budoucnu taktéž měli daleko propracovanějších produktů, mezi které patří chytré brýle s podporou rozšířené reality, a nebo také autonomní jablečné vozidlo.

Koncept bezdrátově nabíjeného pouzdra pro AirPods 2:

Řeč také padla na služby poskytované Applem. Tim Cook by do roku 2020 rád splnil cíl, který si se společností dali v roce 2016, a to zdvojnásobit dosavadní příjmy z nich. S tímto souvisí hned dvě chystané služby, jejichž odhalení bychom se měli dočkat již tento měsíc. Apple dlouhou dobu pracuje na své vlastní streamovací platformě, na které nalezneme jeho vlastní obsah, a „Netflixu pro noviny a časopisy“. Obě tyto služby budou fungovat na bázi měsíčního předplatného a nabídnou svým uživatelům spoustu zábavy a nejrůznějšího obsahu.

Koncept nové generace Apple TV:

Poslední bod se týkal soukromí uživatelů. Apple se snaží celosvětově zvýšit regulace technologických gigantům, jako je Facebook nebo Google, kteří sestavují enormní datové profily svých uživatelů. Tim Cook dokonce již v říjnu požadoval novelu zákona, která by zajistila občanům lepší ochranu jejich soukromí. Vzhledem k tomu, jak silné postavení tyto společnosti ve světě mají, je však tato snaha spíše během na dlouhou trať.

tim cook fb

Dnes nejčtenější

.