Zavřít reklamu

Od poslední aktualizace futuristicky vypadajícího Macu Pro nás dělí již více než 1890 dní. Je tedy naprosto jasné, že se tento stroj nemůže s čerstvými novinkami v některých ohledech rovnat. Tedy alespoň prozatím. Kalifornský gigant totiž před téměř dvěma lety světu prozradil, že pracuje na jeho nové generaci, která opět posune uživatelské možnosti na zcela novou úroveň. Od té doby však již příliš mnoho detailů o novince nevypustil a my se tak můžeme jen domnívat, kdy jí světu konečně ukáže.

Jako nejpravděpodobnější se zdá letošní či příští rok, kdy by krom samotného Macu měl dorazit i nový 6K externí displej a snad i vylepšené periferie. Jak ale vlastně bude novinka cílící na profesionály vypadat? Doposud jsme věděli pouze to, že na válcovitý design svého předchůdce nenaváže, jelikož se přední představitelé Applu nechali před nedávnem slyšet, že toto řešení není vhodné kvůli odvodu tepla ani u staré verze. S poměrně zajímavými informacemi nyní přišel portál Tailosive Tech, který údajně získal popis nového Macu Pro od inženýra, který na něm pracuje. 

Koncept modulárního Macu Pro (Curved):

Dočkat bychom se údajně měli velmi zajímavého modulárního stroje, který si budeme moci perfektně přizpůsobit. Tvarově by měl připomínat jakousi věž složenou z více částí, které by si mohl zákazník dokupovat dle své potřeby. Jediné, co by si musel každý zákazník Macu Pro koupit, by měla být jakási základní modulobsahující procesor a další nezbytné věci pro chod počítače, který by měla být jen o něco málo větší než Mac mini. Na tu by se následně “vrstvily”  další moduly obsahující SSD, externí GPU či další prvky, které by uživatelé ke své práci potřebovali. 

Velmi zajímavé je i to, že by měl dle dostupných informací Apple umožnit moduly pro Mac Pro vyrábět i jiným společnostem, díky čemuž by mohlo být přizpůsobení stroje požadavkům uživatelů ještě lepší. Veškeré moduly by pak měly mezi sebou komunikovat přes proprietární konektory, kterými budou osazeny jak zespodu, tak i z horní strany. 

Těžko v tuto chvíli samozřejmě říci, zda slov slova inženýra založená na pravdě či nikoliv. Faktem však je, že se v souvislosti s novým Macem Pro hovoří o velkých možnostech přizpůsobení poměrně často a právě toto řešení by mohlo být jedním z nejlepších. Zda se pro něj Apple rozhodl či nikoliv si však budeme muset počkat až do oficiálního představení.  

Modular-Mac-Pro-2018-concept-3

Dnes nejčtenější

.