Zavřít reklamu

V dnešní recenzi se podíváme na sluchátka JBL Tune 500BT. Pokud nás sledujete delší dobu, pravděpodobně jste zaregistrovali před několika měsíci zveřejněnou recenzi na model JBL Tune 500, který může být zajímavou náhradou za klasické EarPods, které Apple přibaluje k iPhonům. Dnes testovaný model je takřka totožný, jedinou změnou je absence kabelu a o něco málo vyšší cena. Vyplatí se za bezdrátovou variantu připlatit?

Model JBL Tune 500BT se od svého kabelového sourozence na první pohled nepoznáte – tedy kromě chybějícího kabelu. Vizuálně jsou sluchátka téměř totožná, úplně stejné mají také specifikace. Jedinou změnou u modelu BT je tedy přítomnost integrované baterie o kapacitě 300 mAh, díky které sluchátka vydrží až 16 hodin přehrávání. I přes přítomnost bateriového článku se téměř nezměnila celková hmotnost, ta je vyšší jen o zanedbatelných 5 gramů, sluchátka tak váží 155 gramů. Stejná je také nabídka barev (modrá, černá, bílá a růžová).

Nízká váha je dána především konstrukci z lehkého plastu. Ta však svůj účel plní na jedničku a sluchátka jsou bytelná a měla by něco vydržet. Polstrování na hlavovém mostu je minimalistické, ale dostatečné. Totéž se dá říci o polstrování náušníků. Sluchátka jako taková jsou pohodlná, díky své nízké váze z nich nebolí hlava a odpor konstrukce je adekvátní – sluchátka drží tak akorát, ani netlačí, ani nepadají při pohybu.

IMG_6325

Ovládací prvky jsou také totožné, tedy základní s přítomností běžných funkcí jako je play/pause, posouvání písniček, úprava hlasitosti či aktivace Siri a příjem/odmítnutí hovorů.

IMG_6326

Vzhledem k tomu, že se po hardwarové stránce takřka nic nezměnilo, hrají sluchátka víceméně totožně, jako drátový model. Nabídnou tak moderní zvukové pojetí se zvýrazněnými basy, který rozhodně předčí přibalené EarPods, vůči kterým byl původní model Tune 500 namířen. V případě tohoto modelu zde je navíc možnost bezdrátového poslechu, což je hlavní přidanou hodnotou tohoto produktu. Nečekejte tak referenční zvuk, ani přednes, který vás pošle do kolen. Model Tune 500BT hraje adekvátně ceně a nenáročného posluchače rozhodně neurazí. Oproti EarPods nabídne silnější basy a „širší“ podání zvuku, díky over-ear konstrukci vás pak lépe vtáhne do děje a nabídne i nějakou tu míru pasivního odhlučnění.

IMG_6328

Základní (drátový) model JBL Tune 500 stojí zhruba 800 korun a je tak namířen na ty, kteří chtějí o něco výkonnější sluchátka než jsou ty, které Apple přibaluje k iPhonům. Model JBL Tune 500BT pak přidává navíc možnost bezdrátového poslechu, která je především zvýšeném pohodlí při poslechu. Za tento „bezdrát“ si uživatelé připlatí zhruba 550 korun. Zda-li se tato přirážka vyplatí či nikoliv, si musí určit každý z potenciálních zájemců. Po zvukové stránce za tento příplatek nedostanete nic navíc, po stránce pohodlí je však použití bezdrátových sluchátek zcela někde jinde. Pokud vás tedy (nebo vašeho potomka) přestaly drátová sluchátka bavit, JBL Tune 500BT může být ideální (a relativně levnou) bránou do světa bezdrátu.

JBL Tune 500BT si můžete zakoupit zde: 1 349,-/49,90€

IMG_6316
IMG_6316

Dnes nejčtenější

.