Zavřít reklamu

Přestože Apple zatím ještě ani oficiálně neoznámil přesné datum březnové konference, na které by měl dle dostupných informací představit nové produkty v čele s AirPods či novými iPady, díky redaktorům z MacRumors nyní již známe dokonce přesné datum představení iOS 13.

Dle kolegů z výše zmíněného portálu nebylo dohledání přesného data představení iOS 13 a dalších operačních systémů a produktů nic příliš složitého. Není totiž prakticky pochyb o tom, že k němu dojde v červnu, jelikož právě v tento měsíc Apple již řadu let pořádá své vývojářské konference WWDC, na kterých představuje prevážně softwarové novinky. Kromě měsíce nevisely příliš velké otazníky ani nad místem, jelikož se Applu v posledních letech velmi osvědčila budova McEnery Convention Center v San Jose, které je od jeho centrály v Cupertinu poměrně blízko. Jelikož je o tento prostor velký zájem, je potřeba jej zarezervovat s dostatečným předstihem a to i z důvodu, že pro konání takto velké akce je potřeba povolení přímo od města. Apple si je této skutečnosti samozřejmě velmi dobře vědom a tak si místo již pronajal, což potvrzuje rozpis pronájmů centra, který redaktoři též našli. V něm sice stojí jen to, že si Apple pronajal centrum na WWDC 6. června, tato akce je však vždy pětidenní a to od pondělí do pátku. Od tohoto data se tak dá alespoň odvodit, jaký týden bude tedy WWDC probíhat. 

wwdc-evidence-2019-800x414

Do svých kalendářů si tak zapište termín 3. až 7. června 2019, jelikož právě v těchto dnech proběhne v San Jose WWDC. K představení nových systémů v čele s iOS 13 pak dojde takřka 100% hned v pondělí 3. června na úvodní keynote celé konference. Přesně tak totiž představení probíhalo i v minulosti a nedá se tak očekávat, že by byl letošek v tomto ohledu jiný. 

Dočkáme se konečně Dark Mode?:

A na co vše že se můžeme tedy těšit? Jak už jsem v předešlých řádcích několikrát zmínil, primárně na softwarové novinky – tedy na iOS 13, watchOS 6, macOS 10.15 (nebo 11) a tvOS 13. V úvahu ale připadá i představení upgradovaných iMaců, k čemuž se Apple na této události odhodlal v roce 2017, kdy nám na ní mimo jiné ukázal i iMac Pro a HomePod spolu s 10,5” iPadem Pro. Co se týče pozvánek na tuto akci, ty Apple zpravidla rozesílá v polovině března. Oficiální potvrzení tohoto termínu tak budeme mít zhruba za měsíc.

iOS 13 concpet fb

Dnes nejčtenější

.