Zavřít reklamu

Když Apple představil spolu s iPhonem X nový autentizační systém Face ID, vyvolal jím mezi svými uživateli rozporuplné reakce. Jedni byli z novinky nadšení a hovořili o ní jako o budoucnosti zabezpečení, druzí však naopak lamentovali, že se oblíbenému Touch ID nemůže v mnoha ohledech rovnat. Obavy z novinky však poměrně rychle vystřídalo nadšení z toho, jak perfektně Face ID funguje a kolik času dokáže při používání iPhonu ušetřit. Postupem času na něj začaly vsázet i některé společnosti, které své aplikace umožňují zabezpečit právě přes něj. Skvělým příkladem jsou banky, jejichž aplikace po vás v mnoha případech již nepožadují zdlouhavé vyplňování různých PINů, ale jeden jediný pohled na displej. Co ale dělat v případě, že máte odemykání přes Face ID nastaveno už u velkého množství aplikací, ale rozhodli jste se, že do některých byste se raději dostávali skrze klasické číselné kódy nebo hesla? Řešení je naštěstí jednoduché.

Pokud se rozhodnete aplikace, do kterých se lze přihlásit skrze Face ID, spravovat, v Nastavení svého iPhonu navštivte sekci Face ID a kód. Poté, co vyplníte číselný kód pro vstup do této sekce už stačí jen navštívit sekci Další aplikace, která se nachází v horní části nabídky pod “Face ID používat pro:”. V této sekci se vám zobrazí veškeré aplikace, u kterých máte nastavené odemykání právě přes Face ID a vy si je tak můžete jednoduše spravovat pomocí posuvníku. Jakmile jej posunete do pozice “deaktivováno”, aplikace po vás bude pro přihlášení vyžadovat opět kódy či hesla. 

Přestože je mi zcela jasné, že spoustu z vás možnost přihlašování se do aplikací přes Face ID deaktivovat ani nenapadne, určitě se mezi vámi najdou i tací, kteří mají o tomto typu zabezpečení určité pochybnosti a přesto že jej pro přihlašování využíváte, raději byste se navrátili zpět ke kódům, avšak netušíte, jak na to. To se ale nyní mění. Své Face ID totiž máte nyní ještě pod větší kontrolou. 

Face ID

Dnes nejčtenější

.