Zavřít reklamu

Jednou z nejdiskutovanějších událostí tohoto týdne je překvapivý odchod Angely Ahrendts z jejího vedoucího postu ve společnosti Apple. Angela oficiálně opustí firmu v dubnu, na její místo nastoupí Deirdre O’Brien, která v Applu působí již třicet let. Jaké plány má Angela Ahrendts do budoucna?

Bývalá šéfka maloobchodu své plány zlehka nastínila své nejbližší plány na včerejší přehlídce módní značky Ralph Lauren, které se zúčastnila. „Chtěla bych si vzít letní dovolenou,“ prohlásila, ale odmítla sdělit, o jakou práci se zajímá do budoucna. Uvedla, že se nyní ze všeho nejvíce těší na to, jak si užije cestování, než se pustí do jakýchkoliv nových závazků. V plánu má například misi v africké Rwandě nebo návštěvu svých dvou dětí v Londýně. Přiznala, že se s ní její muž po celou dobu manželství ochotně stěhoval do Londýna a posléze do San Franciska, a že nyní je na ní, aby se přizpůsobila.

Zpráva z Financial Times ale naznačuje, že Angelina účast na přehlídce Ralpha Laurena by mohla mít ještě jiný význam. V módním průmyslu má velké pracovní zkušenosti a v loňském roce se u Ralpha Laurena stala jedním z členů představenstva. Je tedy více než pravděpodobné, že její budoucí kroky budou směřovat právě sem. Do řad zaměstnanců módní společnosti se má také přidat Christopher Bailey, který s Angelou spolupracoval u firmy Burberry.

Angela Ahrendts nastoupila do Applu před pěti lety, datem oficiálního konce její zdejší kariéry je podle dostupných informací 15. duben letošního roku. Na její místo nastoupí Deirdre O’Brien, která bude zastávat funkci senior viceprezidentky pro maloobchod a lidské zdroje.

angela-fb

Dnes nejčtenější

.