Zavřít reklamu

Chytré hodinky mohou pro mnoho lidí znamenat velkou a hloupou zbytečnost. I pro mě znamenaly, než jsem je ze zvědavosti objednal Apple Watch 4 44mm a začal denně používat. V plánu bylo je nejprve vyzkoušet a v případě, že je to opravdu hloupost, je vrátit. Nestalo se tomu tak a hodinky jsem si nechal. Proč a jaké jsou jejich nejlepší vlastnosti? Tedy kromě těch, které jsou často zmiňovány – tep, volání, emaily, aktivita, mapy.

Svítilna

Pro mě jednou z nejlepších vlastnost hodinek je vlastně ta, kterou jsem původně považoval za zbytečnost. Baterka. Pokud jdete v noci domů do schodů a neustále v chodbě zhasíná světlo nebo prostě večer zamíříte do koupelny, nemusíte si rozsvěcet. Stačí na hodinkách zapnout svítilnu a máte vyřešeno. Světlo vydávané displejem je více než dostačující k perfektní orientaci. Pokud hodinky nakloníte k obličeji, světlo potlumí, aby vás neoslňovalo. Někdo nad touto vychytávkou opravdu přemýšlel.

1

Nošení iPhonu v tichém režimu

Dny, kdy jsem na večer zapnul tichý režim, ráno jej zapomněl vypnout a zmeškal několik hovorů, jsou pryč. S napojením na chytré hodinky tichý mód nemusíte vypínat vůbec! Hodinky při příchozím hovoru nebo zprávách vibrují a vy tedy nezmeškáte vůbec nic.

Budík

Nejhorší ranní probuzení je, když vám začne zvonit budík a vy jste z předchozí noci nechali telefon “někde” v posteli. Řev budíku (který mimochodem na iPhonu nejde nastavit na postupné navyšování hlasitosti) a jeho hledání se slepenýma očima není nic příjemného. Další důvod pro Apple Watch – budík si můžete zastavit přímo na hodinkách, popřípadě se můžete nechat vzbudit přímo jimi. 

Pokud uvažujete nad koupí chytrých hodinek, pořízením Apple Watch Series 4 rozhodně nešlápnete vedle:

Siri

Zeptat se Siri na počasí, diktování SMS zpráv, rychlé vytáčení a odpovídání “jednoduchých” otázek je s hodinkami hračka. Siri několikrát násobí potenciál hodinek a je to velice šikovná funkce.

2

Ovládání hudby

V kombinaci s AirPods (už se také těšíme na druhou generaci) je velice pohodlné ovládat hlasitost hudby. Haptická odezva Digital Crown u Apple Watch Series 4 zajišťuje přesnost ovládání na jednotlivé stupně. Nemusíte tedy při každé potřebě úpravy hudby sahat po svém telefonu.

Skvělý přístup k hudbě je například přes modulární ciferník na Apple Watch 4:

3

Jak tedy můžete sami vidět, hodinky vám ulehčí život v daleko více situacích, než si vůbec dokážete představit. Jasně, prodlouženou rukou iPhonu budou i nadále a mnozí z nás je i tak budou nejvíce využívat, používání některých jejich vychytávek však rozhodně na škodu není – ba naopak.

apple watch fb

Dnes nejčtenější

.