Zavřít reklamu

V posledních letech vzrostla velmi výrazně obliba nositelné elektroniky. O tu se suverénně nejvíce postaraly chytré hodinky a zejména pak Apple Watch, jejíchž poslední model dokáže dokonce detekovat pád, měřit tep, a nebo pomocí EKG senzoru zjistit, zdali netrpíte srdeční arytmií. Nebudou to však jen chytré hodinky, na které budou uživatelé v budoucnu spoléhat, co se týče detekce pádů a podobných věcí.

Minulý týden v pátek se objevily zprávy o tom, že vědecká společnost Verily, která spadá pod giganta Alphabet, pracuje na chytrých teniskách. Ty vám budou monitorovat některé vaše životní funkce a disponovat by měly například senzorem detekce pádu, díky kterému by mohly po vzoru Apple Watch zalarmovat záchranu. V současné době jsou pouze ve stádiu prototypu a společnost hledá partnera, který by jí pomohl v daném vývoji. Mimo detekce pádu by taktéž měly monitorovat váhu a pohyb jejich uživatele, v čemž jim napomohou implementované senzory. Bohužel nyní nemůžeme jakkoliv určit, v jakém stádiu vývoje se chytrá obuv nachází a kdy se dočkáme jejího vstupu na trh. Možné také je, že z celého konceptu nakonec sejde a společnost Verily se uchýlí úplně jiným směrem.

Prohlédněte si hodinky Apple Watch 4, které jsou úspěšným nositelným produktem:

Co se týče samotné detekce pádu, tato možnost je relativně nová i pro kalifornského giganta. K její implementaci došlo až u poslední řady jablečných hodinek a jak se z posledních zpráv zdá, potenciál zachraňovat lidské životy jim rozhodně nechybí. Nyní na aktuálním trhu nalezneme obrovské množství chytrých hodinek, ale chytré oblečení či obuv bychom hledali jen stěží. Uvítali byste takovouto novinku?

smart-boty-verily-fb

Dnes nejčtenější

.