Zavřít reklamu

Že mají Apple Watch potenciál zachraňovat lidské životy jste se mohli na našem magazínu dočíst už nespočetněkrát. O drtivou většinu zachráněných životů se přitom starala ještě donedávna jedna jediná funkce – senzor pro měření srdeční frekvence. S příchodem Apple Watch Series 4 se však vděk lidí za záchranu začal rozprostírat mezi funkce dvě. K jedné osvědčené se totiž přidala i novinka ve formě detekce pádu. Právě ta před pár dny zachránila další lidský život, tentokrát v Norsku. 

Tamní deník NRK zveřejnil příběh sedmašedesátiletého Toralva, který dle svých slov a tvrzení jeho dcery vděčí za život právě jablečným hodinkám. Postaršímu muži se totiž před nedávnem udělalo v noci, když šel zřejmě na toaletu, nevolno a zkolaboval tak nešťastně, že si rozbil hlavu a zlomil několik obličejových kůstek. Naštěstí však měl na ruce Apple Watch Series 4, které detekovaly jeho pád a poté, co muž nereagoval na jejich výzvu, zalarmovaly záchranáře, kteří muži přijeli na pomoc a po proniknutí do jeho bytu jej odvezli do nemocnice. Nebýt hodinek, muž by zřejmě ležel v koupelně až do té doby, než by se probral z bezvědomí či než by jej v ní našla jeho dcera. Ta je dle svých slov přesvědčena o tom, že otce hodinky po jeho poměrně těžkém pádu zachránily. 

Detekcí pádu se chlubí jen nejnovější Apple Watch Series 4:

Doufejme, že se i v budoucnu dozvíme spousty podobných příběhů s dobrým koncem. Vzhledem k tomu, jak Apple na zdraví svých zákazníků v poslední době lpí, se však dá očekávat, že tento trend hned tak neskončí, ba naopak. Již pěkných pár měsíců se proslýchá, že Apple pracuje na neinvazivním měření cukru v krvi pro Apple Watch či senzorech pro monitorování životních funkcí u AirPods. Nechme se však raději překvapit, jakým směrem se Apple v příštích měsících vydá. 

aw

Dnes nejčtenější

.