Zavřít reklamu

Apple se chystá znovu otevřít jednu ze svých vlajkových lodí mezi maloobchodními prodejnami. Ikonická skleněná kostka na newyorské 5. Avenue byla dočasně uzavřená kvůli rekonstrukcím a zvětšení prostoru, její opětovné otevření se očekává v následujících šesti měsících. Manhattanská pobočka byla uzavřena v roce 2017 a dlouho nebylo jasné, kdy se znovu otevře.

Na keynote v roce 2017 sice šéfka maloobchodní sítě Applu, Angela Ahrendts, světu sebevědomě tvrdila, že zřejmě nejslavnější Apple Store na světě znovuotevře své brány již do konce roku 2018. Dnes je však již jasné, že se slib splnit nepodařilo. Nyní však ředitel společnosti Boston Properties John Powers, který má rekonstrukci na starosti, poodhalil alespoň přibližné datum opětovného otevření prodejny – tedy první polovinu roku 2019. Dle jeho slov navíc Apple Store v tomto termínu otevře na 100 %, takže bychom již neměli v tomto ohledu zažít žádné další zklamání.

Apple spustil náhradní provizorní provoz na jiném místě, a to do doby, než bude rekonstrukce původního místa úspěšně dokončena. V provizoriu bude prodejna Applu podle Powerse vystřídána značkou Under Armour. Součástí renovace prodejny na Fifth Avenue je zvětšení jejího podzemního prostoru na dvojnásobek, renovované prostory by měly být obohaceny o speciální zónu, věnovanou výhradně produktům Beats. Spekuluje se i o vysílacím prostoru pro platformu Beats 1. První práce na rekonstrukci byly zahájeny 20. ledna roku 2018, celý proces vyšel firmu Apple zhruba na 2 miliony dolarů. V rámci rekonstrukce vzala za své celá skleněná kostka, kterou dočasně nahradilo lešení. Vzhled nového Apple Storu je zatím tajemstvím, hovoří se ale například o možnosti nahrazení legendárního skleněného schodiště keramickým.

Apple 5. Avenue

Dnes nejčtenější

.