Zavřít reklamu

Zatímco prodeje iPhonů dělají v posledních týdnech Applu vrásky na čele, u iPadů je situace přesně opačná. Přestože se celosvětové prodeje tabletů v posledních letech pomalu snižují, iPady z dílny kalifornského giganta jdou proti proudu a v prodejích naopak rostou. Nejinak tomu bylo i v uplynulém čtvrtletí. 

Jelikož Apple od letoška přesná prodejní čísla svých produktů neprozrazuje, vycházet musíme z průzkumů různých analytických společností. Mnohé z nich se však v minulosti ukázaly jako velmi přesné, díky čemuž lze jejich výzkumy brát zcela vážně. Jednou z takto ověřených společností je i Strategy Analytics, podle které se Applu podařilo v uplynulém čtvrtletí prodat na 14,5 milionů iPadů, což je o 1,3 milionu iPadů více než tomu bylo ve stejném období před rokem. 

Obecně se dá o loňském roce hovořit co se týče prodejů iPadů jako o úspěšném. Kalifornskému gigantovi se totiž podařilo dle Strategy Analytics prodat na 44,9 milionů kusů jeho tabletů, což je o 1,1 milionu kusů více než v roce 2017 a to i přesto, že meziročně prodeje tabletů poklesly o 11,4 milionu kusů. 

Pod úspěch iPadů v loňském roce se podepsal i levný iPad 6. generace:

Že nemá Apple v prodejích konkurenci se můžete přesvědčit v tabulce pod tímto odstavcem. Samsung, kterému patří druhá příčka, totiž prodal za loňský rok téměř dvakrát méně tabletů než právě Apple. Další výrobci jsou na tom pak ještě výrazně hůře. 

strategy-analytics-ipad-4q18

Úspěchu jablečných tabletů se nemůžeme prakticky divit. Celosvětově jsou totiž považovány za nejspolehlivější a zřejmě i nejvšestrannější. Apple jich navíc má v nabídce hned několik, díky čemuž si mezi nimi vybere takřka každý. Když k tomu navíc přičteme příjemnou cenovou politiku, která je narozdíl od iPhonů přijatelná u všech modelů, není třeba další klíče k úspěchu iPadů hledat. 

iPad 2018 fb

Dnes nejčtenější

.