Zavřít reklamu

Přestože se mnohým z nás může zdát, že jsme se představení iOS 12 a dalších operačních systémů dočkali teprve nedávno, faktem je, že je známe více než půl roku. Naše zraky by se tak měly začít nyní spíše upínat směrem k letošnímu červnu, ve kterém Apple takřka stoprocentně uspořádá svou vývojářskou konferenci WWDC, na které představí nové operační systémy v čele s iOS 13. A právě o novinkách, které “třináctka” přinese, informovala agentura Bloomberg, kterou lze označit za jeden z nejdůvěryhodnějších zdrojů vůbec.

Jednou z největších novinek chystaného systému iOS 13 bude dle Bloombergu příchod vymodleného Dark Mode. Detaily o něm sice v tuto chvíli nejsou k dispozici, podle zdrojů má ale stejně jako na macOS především zpříjemnit používání iPhonu či iPadu v noci. Krom toho bychom pak díky němu mohli na iPhonech s OLED displeji velmi slušně prodloužit výdrž jejich baterií. 

Takto by mohl Dark Mode v iOS 13 vypadat: 

Milovníci iPadů, jásejte

Nový iOS 13 by měl dále přinést nálož novinek na iPad. V tuto chvíli je údajně jasno o příchodu přepracované domovské obrazovky, možnosti spustit jedno aplikaci vícekrát či vylepšení správy souborů. Dalších několik novinek je pak údajně stále ve vývoji a jejich implementace do systému je v tuto chvíli nejistá. 

Podle zdrojů Bloombergu hodlá Apple u nových systémů též výrazně ulehčit vytváření “univerzálních” aplikací, respektive portaci aplikací z iOS na macOS. Dočkat bychom se tak mohli například Messengeru pro macOS přímo z dílny Facebooku, který by mnozí z nás jistě uvítali. Jelikož však zatím mnoho informací o tomto vylepšení není, nadšení bychom měli krotit. 

Vylepšení by se mělo dočkat i CarPlay, které bude nabízet řadu nových funkcí, díky kterým bude mnohem využitelnější než nyní. Díky tomu by se tak mohla jeho obliba u řidičů zvýšit, o což se Apple prakticky od jeho představení snaží. V plánu jsou dále novinky pro zpravodajskou čtečku Apple News a TV. 

Doufejme tedy, že se výše zmíněných novinek v červnu na WWDC, kde Apple představí všechny systémy, skutečně dočkáme a budeme s nimi ve finální verzi spokojeni. Vzhledem k tomu, že se minimálně o Dark Modu a vylepšeních pro iPady šušká už pěkných pár měsíců, se však zdá jejich příchod vskutku reálný. 

ios13_darkmode-fb

Dnes nejčtenější

.