Zavřít reklamu

Skenování je pomocí iPhonu či iPadu hračka. Stačí si otevřít aplikaci Poznámky, vytvořit novou poznámku, zvolit skenování dokumentů a skenovat cokoliv, co se nám zachce. S touto funkcí jsem já osobně přestal úplně používat fyzický skener a veškeré dokumenty už skenuji jen a pouze skrze můj iPhone. Věděli jste však, že stejně, jako v macOS, tak si i v iOS můžete jakýkoliv dokument vlastnoručně podepsat? Pokud tedy například skenujete nějakou smlouvu a nebo potřebujete cokoliv podepsat, můžete tak učinit přímo v aplikaci Poznámky. Pojďme se společně podívat, jak na to.

Jak v iOS podepsat dokument

V dnešním návodu už se nebudu zbytečně zabývat tím, jak dokument naskenovat – to si můžete přečíst v minulém návodu. Nyní se však podíváme na to, jak takový naskenovaný dokument ihned podepsat tak, abyste jej nemuseli zbytečně tisknout, podepsat a znovu skenovat.

Naskenujeme si tedy dokument, a poté jej v Poznámkách otevřeme. Po otevření dokumentu klikneme v pravém horním rohu na tlačítko sdílení a ve spodní nabídce vybereme možnost Anotace. Otevře se prostředí anotací, ve kterém ve spodním menu klikneme na ikonu pluska v kroužku. Otevře se další menu, ve kterém zvolíme možnost Podpis. Pokud už jste si například na Macu nějaký podpis vytvořili, tak se zobrazí právě zde. V jiném případě si stačí podpis vytvořit. V případě, že vytváříte nový podpis, tak se prstem podepište na vyznačenou plochu, a poté klikněte na tlačítko Hotovo. Podpis se vloží do dokumentu, kde si jej můžete ještě přemístit a nebo změnit jeho velikost. Jakmile jste spokojeni, tak už jen klikněte na tlačítko Hotovo. Poté už si podepsaný dokument můžete například exportovat do PDF a nebo si jej uložit na Cloud.

Podepisování dokumentů přímo na Macu jsem používal již delší dobu, avšak netušil jsem, že je tato možnost dostupná i v iOS. Dle mého názoru je tato funkce velice užitečná a ušetří vám spoustu času – nemusíte totiž dokument tisknout, podepsat jej ručně a znovu skenovat. Žijeme ve 21. století. podepisování propiskou už je prostě out.

podpis_ios_fb

Dnes nejčtenější

.