Zavřít reklamu

Připravovaná streamovací služba od Applu je zatím stále ještě zahalena tajemstvím. Firma samotná o ní žádná oficiální prohlášení v poslední době nevydala, uživatelé jsou tedy odkázáni na nejrůznější spekulace a odhady. Nejnovější zpráva, týkající se aktualizace aplikace TV, napovídá, že bychom se spuštění služby mohli dočkat již letos na jaře, což naznačovaly i některé zdroje z uplynulých měsíců.

Podle zdrojů serveru The Information to vypadá, že firma Apple rozšiřuje v souvislosti s chystanou streamingovou službou funkce své TV aplikace. Ta by měla letos na jaře updatem získat podporu pro systém předplatného. O tom, že Apple obohatí zmíněnou aplikaci o podporu systému předplatného streamovacích služeb, informoval Bloomberg již loni v květnu. Ponecháme-li stranou zatím ještě nespuštěnou streamovací službu přímo od Applu, mohla by tato nová funkcionalita znamenat, že předplatné služeb, jako je třeba HBO, bude možné spravovat přímo v aplikaci TV. Podle The Information začal již Apple o rozšíření informovat poskytovatele příslušných služeb. K aktualizaci by podle dostupných informací mohlo dojít v polovině letošního dubna. Loňská zpráva Bloombergu hovoří o tom, že zatímco dříve museli uživatelé proces aktivace předplatného dokončit v příslušných aplikacích třetích stran, nově by tak mohli pohodlně a rychle učinit přímo v aplikaci TV.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, spolu s podporou správy předplatného bychom se letos na jaře mohli dočkat také samotného spuštění streamovací služby od Applu. Detaily nicméně Apple drží stále ještě přísně pod pokličkou, dá se tedy jen odhadovat, v jaké fázi se celá věc nachází. Nicméně se v minulosti spekulovalo nad tím, že svůj obsah bude Apple distribuovat právě skrze aplikaci TV, takže je možné, že se k jejímu upgradu rozhodl právě kvůli tomu, že se spuštění jeho služby blíží.  Smysl by to totiž rozhodně dávalo.

Apple TV 5 concept FB

Dnes nejčtenější

.