Zavřít reklamu

Pokud jste se chtěli ještě před pár měsíci ucházet o místo v Applu, mohli jste se s trochou nadsázky “prohrabovat” v množství pozic, na které vás kalifornský gigant mohl při splnění jeho podmínek přijmout. Jak se však zdá, toto období je u konce. Mizerné prodeje iPhonů totiž podle agentury Bloomberg donutily Apple k podnikuntí poměrně radikálním krokům směrem k náboru zaměstnanců. 

Během schůzky se zaměstnanci na začátku tohoto měsíce se zde informací Bloombergu šéf Applu Tim Cook rozpovídal právě o plánech s náborem nových zaměstnanců, na který se jej přítomní pracovníci Applu ptali. Cook údajně odpověděl, že ačkoliv není úplné zastavení náboru řešením, určité kroky je nutno provést. Některé divize by tak měly do svých řad přijímat daleko menší množství nových tváří, než. na co byli zvyklé či s čím počítaly. Tyto divize však údajně ještě nejsou vybrány. Navzdory tomu však budou některé stěžejní divize přijímat pracovníky dál a to dokonce i ve větší míře než doposud. Tato výjimka se týká například divize pro umělou inteligenci, na které musí Apple výrazně zapracoval, aby neztratil kontakt s konkurencí, která je v AI v určitých směrech značně napřed. 

I přes snížení náborů do některých divizí je Apple odhodlán pokračovat ve výstavbě nových center v San Diegu, Austinu a Los Angeles, ve kterých mají časem nalézt novou práci tisíce lidí. Jelikož je však dokončení většiny z nich běh na dlouhou trať, starosti s přebytkem zaměstnanců tu Apple zatím řešit nemusí.  

Apple Park zřejmě příliš mnoho nových tváří v brzké době nepřivítá: 

Příležitost k inovacím

Ze schůzky Cooka se zaměstnanci se toho dostalo na světlo světa poměrně málo. Šéf Applu na ní ale pronesl například to, že nynější zpomalení prodejů iPhonů mají zaměstnanci brát za perfektní příležitost k inovacím. Jen ty by totiž mohly prodeje iPhonů znovu rozpumpovat. Apple ale velmi spoléhá i na růst svých služeb, které mu generují každý rok čím dál větší zisky. Ty by navíc mělo navýšit i spuštění streamovací služby s vlastními pořady, kterou Apple již přes rok a půl chystá. 

Situace v Applu tak není v tuto chvíli alespoň dle všech dostupných informací příliš dobrá a těžké říci, kdy se zlepší. Pokud se však v brzké době nedočkáme žádného “revolučnějšího” produktu, který by nám vyrazil dech, nedá se úplně očekávat, že by se situace změnila. 

apple-employee-fb

Dnes nejčtenější

.