Zavřít reklamu

Máte ve své pracovně šuplík, ve kterém schraňujete již několik let všemožné poklady a už ani nepamatujete, kdy jste jej naposledy vyklízeli? Pak se do jeho průzkumu s chutí pusťte. S trochou štěstí byste v něm totiž mohli nalézt skutečné poklady. Své o tom ví i designér Greg Bridges z australského Sydney.

Gregovovi se za jeho dlouhou kariéru grafika podařilo v jeho pracovně nashromáždit skutečně velké množství různého materiálu, na jehož existenci už dávno zapomněl. Když se proto dal nedávno do úklidu své pracovny, byl velmi překvapen z objevení staré příručky Applu, která sloužila v roce 1980 pro školení jeho zaměstnanců. Příručka je určena konkrétně pro zahraniční prodejce počítačů Mac a měla pomoci Applu v prosazení se především na evropském trhu. Už tehdy se přitom Apple snažil své produkty prodávat jinak – prodejce totiž nabádal k prodejům “řešení pro určité situace”, než pouhých kusů hardwaru. Zajímavé je, že přesně  této myšlenky se drží Apple i nyní, kdy vám neprodává „jen“ telefon či počítač, ale i ekosystém a podobné věci. 

Nutno podotknout, že se příručka dostala ke Gregovi spíše šťastnou náhodou, jelikož nikdy prodejcem Apple produktů nebyl. Před lety jej však dle jeho slov někdo z Applu oslovil s tím, zda by pro něj nevytvořil příručku novou s tím, že z této staré může přebrat nějaké nápady. Od té doby brožura leží v jeho pracovně.

Grafik nyní příručku prodává na Ebay, přičemž její vyvolávací cenu nastavil na 200 australských dolarů. Aukce ale bude trvat až do úterka, takže je jasné, že se cena ještě výrazně zvýší. Za podobné raritní kousky jsou totiž mnozí sběratelé ochotni zaplatit zlatem. Aukce z minulých let či měsíců nám už mnohokrát ukázaly, že desetitisíce dolarů nejsou v tomto směru žádnou výjimkou. Pokud byste chtěli své štěstí v aukci zkusit i vy, mrkněte na tento odkaz. 

apple brozura

Dnes nejčtenější

.