Zavřít reklamu

Od iPhonů představených v loňském roce měl svět velká očekávání. Ty se však podle mnoha indícií tak úplně nedaří naplnit, jelikož se novinkám v prodejích příliš nedaří. Jak si ale vlastně vedou mezi sebou? Přesně na tuto otázku se pokusila odpovědět analytická společnost Mixpanel.

Podle analytiků dokázal iPhone XR předčit v prodejích vlajkovou loď, 5,8″ iPhone XS. Navzdory tomuto malému úspěchu na verzi XS Max stále ztrácí, přestože se jedná o nejdražší možnou variantu. Model XR se na „XSko“ začínal pomalým tempem dotahovat již v průběhu prvních týdnů na pultech obchodů a jak nyní můžeme vidět, 5,8″ iPhone se mu již podařilo předehnat. Pokud bude prodej telefonů pokračovat stejnou rychlostí, „XRko“ by mohlo v příštím měsící předehnat dokonce iPhone XS Max.

Velmi zajímavé je i to, jak výrazně se daří vloni představeným modelům. Z grafu je totiž jasně patrné, že například iPhone 8 se skvěle prodává i rok po svém představení. Naopak model 8 Plus mírně propadl. Náskok, který loňská trojice na novinky má, je však stále obrovský.

Graf prodeje nejnovějších iPhonů:

mixpanel-chart

Obrovskou nevýhodou je, že se nejedná o oficiální data přímo od Applu. Ta však kalifornský gigant ani nezveřejní a nám tak nezbývá nic jiného, než se spoléhat na podobné průzkumy. Ty se ale v minulosti ukázaly mnohokrát jako poměrně přesné a tudíž z nich lze vyvozovat poměrně přesné závěry. Ty však pro Apple alespoň dle grafu příliš dobré nejsou.

iphone xs max fb

Dnes nejčtenější

.