Zavřít reklamu

O nepříliš dobrých prodejích nových iPhonů XS, XS Max a XR se začalo spekulovat jen pár týdnů poté, co dorazily na pulty obchodů. Před Vánoci se pak Apple podle zdrojů z dodavatelského řetězce dokonce odhodlal k prvním výraznějším útlumům výroby nových modelů. Jak se však zdá, situace se stále nelepší a kalifornský gigant tak musel znovu své objednávky iPhonů pozměnit. Tvrdí to alespoň zdroje portálu asijského Nikkei. 

Zdroje z dodavatelského řetězce výše zmíněnému portálu prozradily, že Apple utlumuje výrobu všech tří nových modelů v prvním čtvrtletí tohoto roku Ačkoliv přesná čísla neznáme, dle zdroje je útlum zhruba desetiprocentní. To ve výsledku znamená, že by měl Apple od ledna do března vyprodukovat 40 až 43 milionů iPhonů a to jak nových, tak i starých, namísto původnách 47 až 48 milionů. Rozdíl je tak relativně velký. 

Největším trhákem loňského roku měl být iPhone XR. Zatím však vypadá spíš na největší propadák:

Za útlum výroby nových iPhonů může dle zdroje především mizerná poptávka v Číně, kterou ostatně nedávno potvrdil i sám šéf Applu, Tim Cook s tím, že je jedním z důvodů snížení odhadů čtvrtletních tržeb. Nutno však podotknout, že s problémy na čínském trhu se nepotýká jen Apple, ale i mnohé další společnosti včetně Samsungu.

V tuto chvíli není zcela jasné, jaké kroky Apple podnikne, aby mizernou situaci zlepšil. Podle včerejších slov Tima Cooka však společnost pro letošek chystá představení hned několika nových služeb, které by mohly zákazníky oslovit a Applu přinést nemalé peníze do jeho kasy. 

iPhone-XR-fb

Dnes nejčtenější

.