Zavřít reklamu

Žijeme v moderním světě, který je doslova prošpikovaný smart technologiemi. Ty by nám měly naše životy výrazně usnadňovat, čehož se jejich vhodným nastavením a využíváním dá samozřejmě velmi jednoduše docílit. Na smart vychytávky se však nemusíme dívat jen jako na pomocníky, ale i jako na potenciální zachránce lidských životů.

Své by mohla o užitečnosti moderních technologií vyprávět i Američanka, která se ve svém automobilu zřítila z dálnice do bažiny. Auto naneštěstí skončilo na střeše a ihned se začalo plnit vodou, do které ženě upadl její telefon. Ta však naštěstí nezpanikařila a přes Apple Watch, které měla na svém zápěstí, na telefonu spustila alarm a bleskurychle jej našla. Poté už jen stačilo zavolat tísňovou linku, která na místo vyslala záchranné složky.

Ani po zavolání pomoci však žena vyhráno neměla. Další problém totiž nastal v momentě, kdy záchranáři nemohli najít místo nebody. Zmiňovaná bažina se nacházela hned vedle dálnice Tampa Highway, jejíž délka dosahuje téměř 100 kilometrů a kvůli nepříznivému počasí žena absolutně netušila, v jaké její části havarovala. Auto se navíc stále plnilo vodou a hrozilo, že se žena zaklíněná v autě utopí. Naštěstí si však uvědomila, že svou polohu může upřesnit za využití Google map ve svém iPhonu. Díky tomu pak již nebylo pro záchranáře složité její vůz nalézt a ženu z něj dostat do bezpečí. Ta si z nehody dle dostupných informací naštěstí žádné trvalé následky neodnesla.

Díky vestavěné funkci můžete za pomoci Apple Watch okamžitě najít svůj iPhone:

Je skvělé vidět, že nám moderní technologie nejen životy usnadňují, ale dokonce i zachraňují. Ostatně, pro podobné příběhy nemusíme chodit daleko a ani za hranice. Českými médii již několikrát proběhly příběhy lidí, kteří si přivolali pomoc například přes aplikaci Záchranka jen pár vteřin před tím, než zkolabovali, a zachránili si tak de facto život. Před pár lety by přitom byla taková věc prakticky nemyslitelná.

Snímek pořízený z místa nehody:

florida-autonehoda
apple-watch-iphone-autohavarie

Dnes nejčtenější

.