Zavřít reklamu

Těsně před Vánoci překvapily svět zprávy o zákazu prodejů starších iPhonů – konkrétně modelů 7, 7 Plus, 8 a 8 Plus – v Německu, který Applu stejně jako v Číně zajistil Qualcomm. Ten u tamního soudu tvrdí, že kalifornský gigant porušuje u svých iPhonů, respektive u operačních systémů v nich, jeho patentové technologie, a tudíž jej velmi poškozuje. Německý soud dal Qualcommu za pravdu a Applu vystavil pro prodej starších iPhonů stopku. Ten nyní své telefony z nabídky skutečně stáhl. 

iPhone 8 a iPhone 8 Plus:

Zatímco v Číně se Apple nebál se soudy a Qualcommem bojovat a své telefony nabízí na tamním trhu přes své obchody i nadále, v Německu se dle všeho rozhodl příliš neriskovat a ze svého Online Storu straší iPhony odstranil. V tuto chvíli je tak možné přes něj zakoupit pouze vloni představené iPhony XR, XS a XS Max. Stejná situace je i ve všech patnácti kamenných prodejnách Applu, kde zakoupíte pouze loňské modely. Co se však týče prodejců třetích stran, na ty se zákaz nevztahuje. Pokud byste si tedy chtěli některý ze straších modelů v Německu přeci jen pořídit, až tak velký problém to nebude. 

iphone-germany-apple-site

V tuto chvíli není jasné, jak a kdy se celá situace podaří Applu vyřešit. Podle dostupných informací však porušují jeho iPhony v Německu hardwarové patenty, které se jinak než výměnou za nový komponent “zamést pod koberec” nedají. Vydání aktualizace, která by se s problémem vypořádala stejně jako v Číně, je tak bezpředmětné.

camera_iphone8_fb

Dnes nejčtenější

.