Zavřít reklamu

Elon Musk se už dříve vyjádřil, že by rád vyráběl 10 000 kusů Modelu 3 týdně a zatím se k této metě přibližuje. Může za to především zefektivnění výroby. Tesla je momentálně schopna vyrobit Model 3 za pouhých zhruba 90 minut a celý tento proces si můžete prohlédnout ve zrychleném videu na konci článku. Výroba trvá takto krátkou dobu především díky tomu, že elektromobil samozřejmě neobsahuje mnoho dílů z klasických vozidel.

Musk si může mnout ruce i co se prodejů týče, protože Tesle se momentálně daří opravdu výborně. Podle posledních statistických dat byl čtvrtý kvartál roku 2018 úspěšnější než celý rok 2017, což je velký úspěch. Konkrétně se ve čtvrtém čtvrtletí prodalo v USA 90 700 kusů vozidel značky Tesla. Za celý rok 2017 bylo prodáno pouze necelých 60 tisíc kusů. A pokud porovnáme pouze poslední kvartál roku 2017 a 2018, došlo k nárůstu o neskutečných 367 %.

Velmi překvapující je také informace, že Tesla na americkém trhu dominovala i v kategorii nejprodávanějšího sedanu a předstihla zde všechny ostatní značky. Nejprodávanější verzí je výše zmíněný Model 3, který ve čtvrtém čtvrtletí překonal 60 tisíc prodaných kusů, zatímco Model X a Model S se nedostaly ani na 20 tisíc kusů.

Jisté je, že Tesla v čele s Elonem Muskem zažívá skvělé časy a rok 2018 pro ně byl zlomový a vypadá to, že jejich budoucnost je opravdu růžová. Myslíte si, že se Tesla může opravdu stát dominantním výrobcem automobilů po celém světě?

Video si přehrajete na Twitteru po kliknutí na odkaz níže: 

Tesla logo

Dnes nejčtenější

.