Zavřít reklamu

Na spuštění platební služby Apple Pay nečekají jak na smilování jen Češi, ale i Slováci. Podle čerstvých zpráv, které se podařily získat slovenskému portálu živě, budou mít však i oni již brzy důvod k radosti. 

V minulých měsících se hojně spekulovalo nad tím, zda Apple spustí Apple Pay v Česku a na Slovensku současně, což se dle všeho nakonec téměř vyplní. Zdroje výše zmíněného portálu totiž potvrdily, že Apple počítá se spuštěním Apple Pay na Slovensku v březnu 2019. Česká republika by se pak měla podle informací z předešlých týdnů dočkat zhruba o měsíc dříve – tedy v únoru. Jelikož pak potvrdily portálu živě tuto informaci i zdroje z prostředí slovenských bank, dá se s březnovým spuštěním počítat. 

Přestože není v tuto chvíli jasné, jaké banky budou zprvu Apple Pay podporovat, dá se očekávat, že se bude jejich počet poměrně rychle rozšiřovat. Jak v Čechách, tak i na Slovensku je totiž zájem o využívání této služby velmi velký a nepodpora ze strany bank by pro ně mohla znamenat i odliv klientů ke konkurenci, která podporou Apple Pay disponuje. 

Doufejme tedy, že se všechny předpovědi skutečně naplní a začátek příštího roku už si konečně placení iPhonem užijeme naplno. A kdo ví. Třeba bude spuštění Apple Pay jen předzvěstí příchodu další spousty novinek v čele s českou Siri, podporou LTE pro Apple Watch (která samozřejmě závisí primárně na operátorech) či HomePodu přímo v Online Storu Applu.  

apple-pay-cr-sk-fb

Dnes nejčtenější

.