Zavřít reklamu

Zima už je tady. Ve většině měst se objevil sníh a s ním i mínusové teploty. Začínáme se tepleji oblékat a povinnou výbavou začínají být taktéž rukavice. Jak jistě ale víte, pokud nemáte speciálně upravené rukavice, které fungují s displejem vašeho zařízení, tak si prvně musíte rukavice sundat a s tím se pojí různá rizika. Za prvé vám začne být zima na ruce, za druhé riskujete, že například nestihnete přijmout příchozí hovor, a za třetí vám iPhone v tom spěchu může spadnout na zem. Pojďme si společně ukázat, jak se všem těmto nástrahám vyvarovat.

Jak v rukavicích přijmout hovor

K přijmutí hovoru existují dva způsoby. V prvním způsobu můžete aktivovat funkci pro automatické přijmutí hovoru, což jsme si popisovali v tomto návodu. Druhý způsob je ale o něco více použitelný, avšak musíte mít k telefonu připojeny sluchátka disponující ovládačem hlasitosti a tlačítkem pro přijímání hovoru (ideální jsou třeba EarPods od Applu). Pokud vám někdo zavolá a vy budete chtít hovor přijmout, tak na ovladači stačí stisknout prostřední tlačítko. Jakmile budete chtít hovor ukončit, tak stačí opět stisknout prostřední tlačítko. V případě, že chcete příchozí hovor odmítnout, tak podržte prostřední tlačítko ovladače dvě sekundy.

Jak někomu zavolat pomocí Siri

Taktéž se můžete dostat situace, kdy budete chtít někomu zavolat. V tomto případě můžete využít hlasové asistentky Siri. Stačí říct frázi „Hey Siri“, kterou se hlasová asistentka vyvolá. Vy poté můžete Siri říct, komu chcete zavolat. Dejme si příklad, že chci zavolat přítelkyni, kterou mám v telefonu uloženou jako Natálie. Řekneme tedy Siri anglicky frázi „Call Natálie“. Siri rozkaz přijme a odvětí vám větou „Calling Natálie…“

BONUS: Ovládání s rukavicemi

Na závěr článku jsem si pro vás připravil malý bonus, který rozhodně využijete. Pokud zrovna nemáte zapojená sluchátka a někdo vám zavolá, tak můžete hovor přijmout i s rukavicemi. Jednoduše stačí, abyste rukavici v místě dotyku naslinili. Dotek vám poté malou chvíli bude fungovat i v rukavici. Samozřejmě se nejedná o příliš hygienickou cestu, avšak pokud nemáte jinou možnost, rozhodně se vám tento tip může hodit.

Olíznutím prstu můžete ovládat nejnovější iPhone XS i starší iPhone 6s:

Úplně nejlepší však bezesporu bude se všech těchto patálií zbavit, a to koupí speciálních rukavic, které mají polštářky prstů upravené tak, aby na displeje telefonů a všech ostatních zařízení reagovaly. Rukavice ani nejsou nikterak drahé a najdete je na každém rohu do stokoruny.

rukavice na smartphone

Dnes nejčtenější

.