Zavřít reklamu

V letošním roce jsme se dočkali hned tří jablečných telefonů – dvojice prémiových iPhonů XS a XS Max a „levného“ iPhonu XR. Poslední zmiňovaný je od začátku prezentován jako zařízení, které vám dokáže ušetřit pár tisíc korun, avšak přesto se na něj můžete spolehnout téměř jako na prémiové modely. Nižší cena se však musela zákonitě někde projevit. Do iPhonu XR tak například nebyl implementován 3D Touch, který byl nahrazen technologií Haptic Touch. Ta se snaží tvářit právě jako její „starší bratr“, avšak nespoléhá na sílu uživatelova tlačení, ale na dobu, jak dlouho uživatel drží na displeji prst. Jak ale poupravit nastavení potřebného času? Díky iOS 12.1.1 mohou uživatelé pomocí Nastavení vše přizpůsobit vlastním potřebám.

Vlastníci iPhonu XR se od nejnovější verze operačního systému konečně dočkali. Do Nastavení jim přibyla možnost úpravy délky stisku pro samotný Haptic Touch, který naleznou v kategorii Obecné a následně Zpřístupnění. V nynější fázi je možno překliknout pouze mezi dvěma variantami, kterými jsou RychlePomalu, přičemž ve výchozím nastavení je vybrána možnost Rychle. Pokud vám tedy tato varianta z nějakého důvodu nevyhovoala, můžete překliknout na možnost Poamlu. Přímo pod výběrem možnosti se nachází interaktivní demo, na kterém si vaši volbu můžete ihned otestovat.

haptic-touch-iphone-xr

Novinka tak potvrzuje nedávná slova Applu o snaze vylepšit Haptic Touch natolik, aby byl co nejvíce schopný nahradit 3D Touch. Dá se tedy očekávat, že další upgrady této „novinky“ dorazí na iPhony XR v dalších verzích systému iOS 12. Jednu z nich nyní Apple testuje, avšak podle dostupných informací žádné novinky pro Haptic Touch nepřináší. Jelikož je však zatím v rané fázi testování, je možné, že do ní nakonec něco přeci jen přibude.

Prohlédněte si iPhone XR, který disponuje funkcí Haptic Touch:

iPhone-XR-displej-lsa-1

Dnes nejčtenější

.