Zavřít reklamu

Čas od času se na displeji vašeho iOS zařízení může objevit notifikace z aplikace Fotky. Většinou se jedná o tzv. vzpomínkovou notifikaci, která má za účel vám připomenou událost, který se stala například přesně před rokem. Někteří uživatelé této notifikace rádi využijí a ihned se podívají, co že se to vlastně před rokem dělo. Poté je zde ale druhá skupina uživatelů, kterým se vzpomínkové notifikace líbit nemusí – například z osobních důvodů a nebo si prostě minulost připomínat nechtějí. Pojďme se proto společně podívat na to, jak tyto notifikace z nativní aplikaci Fotky vypnout.

Jak vypnout vzpomínkové notifikace z Fotek

Na našem iPhonu či iPadu přejdeme do nativní aplikace Nastavení. Zde lokalizujeme kolonku Oznámení a rozevřeme ji. V seznamu aplikací nyní najdeme aplikaci Fotky a rozklikneme ji. Zde už pouze stačí otevřít možnost Vzpomínky a pomocí switche deaktivovat možnost Povolit oznámení. V případě, že chcete pro aplikaci Fotky vypnout všechna upozornění, stačí se vrátit o krok zpět a pomocí switche deaktivovat stejnojmennou možnost Povolit oznámení.

Po deaktivaci notifikací už se vám nikdy na vaší obrazovce neobjeví oznámení, které vás upozorní na novou vzpomínku. Jak už jsem psal v úvodu, některým uživatelům se tato funkce může líbit. V opačném případě vám však vzpomínky mohou připomenout akci, osobu či určitou část života, která je pro vás tabu a za žádných okolností na ni nechcete vzpomínat.

fotky iphone x

Dnes nejčtenější

.